Daca sunteti suficient de norocos sa aveti o sticla de Macallan ascunsa in dulapul cu bauturi, veti dori sa o beti in modul potrivit pentru a va bucura de el. Cel mai bun mod de a bea Macallan este fie direct, fie de a savura cu adevarat experienta.
Daca sunteti novice in consumul de whisky scotian single malt, multi experti va recomanda sa incercati Macallan. Malturile simple pot aparea adesea ca fiind foarte turboase, ceea ce poate descuraja noii bautori. Macallan, desi complex, este fructat, cu note de nuci si caramel.
Macallan este unul dintre cele mai bune whisky-uri Scotch Single Malt de acolo. Are o istorie la fel de bogata ca si aromele sale si este un rasfat pentru orice iubitor de whisky. Este un single malt de lux invechit in mod traditional in butoaie de sherry de stejar, desi seria Fine Oak este de fapt invechita atat in butoaie de bourbon, cat si de sherry.
Deci, care este cel mai bun mod de a bea Macallan?
Calea puristilor:
Bea Macallan Straight
Puristii vor argumenta ca cel mai bun mod de a bea The Macallan este cel mai simplu. Fara artificii. Fara tam-tam. Asa cum este el simplu. Deoarece Macallan este un single malt si incredibil de fin, servirea bauturii va permite aromelor sa se volatilizeze, astfel incat sa le puteti identifica si savura in timpul experientei de baut Macallan.
Asigurati-va ca il beti la temperatura camerei
Inainte de a va scufunda direct, trebuie sa va asigurati ca sticla nu este racita. Cel mai bun mod de a bea Macallan este la temperatura camerei, din nou, pentru a optimiza complexitatea bauturii. Pentru a extrage mai multe arome complexe, unii profesionisti recomanda sa incalziti bautura cu mana.
Pentru a face acest lucru, luati paharul de whisky si tineti-l in palma, permitand degetelor sa se invarteasca pe partea laterala a paharului. Caldura de la mana se va transfera in pahar si va creste temperatura bauturii la putin peste temperatura camerei.
Cresterea usoara a caldurii va descoperi mai multe arome, probabil neidentificabile, atunci cand sunt baute la temperatura camerei. Desi caldura scoate mai multe arome, nu veti dori sa aveti Macallan mai cald decat temperatura corpului.
Asigurati-va ca aveti paharul de baut corect
Bine, desi a avea paharul corect nu este neaparat esential pentru a savura un scotch fin, este Macallan si merita putin respect. Expertii spun ca cel mai bun mod de a bea Macallan sau orice scotch single malt bun este dintr-un pahar in forma de lalele.
Logica din spatele acestui lucru este ca puteti invarti whisky-ul in jurul paharului cu usurinta si fara a-l varsa. Deoarece partile laterale ale paharului se indoaie, inseamna, de asemenea, ca aromele de la Macallan se combina la gatul paharului. Acest lucru va permite sa va angajati pe deplin cu bogatia si intensitatea nasului.
Adaugarea ghetii sau apa la Macallan depinde in intregime de consumator. Daca sunteti un adevarat purist, atunci stim ca probabil veti crede ca whisky-ul ar trebui sa fie baut pur si simplu fara nimic adaugat. Este complet corect si cu o bautura ca un Macallan Scotch, chiar nu este nevoie.
Cu toate acestea, daca doriti sa deblocati unele dintre aromele ascunse din Macallan, expertii spun ca adaugarea de gheata sau apa la whisky poate intensifica de fapt aromele. Daca sunteti un pasionat de single malt, sa adaugati apa sau gheata, cu siguranta merita sa incercati pentru a vedea daca experienta sau preferinta voastra se schimba sau nu.
Uneori, culoarea unui whisky este folosita pentru a masura profunzimea si complexitatea lichiorului. Pentru a obtine aceasta nuanta maro auriu uimitoare este de fapt foarte dificil. Unele distilerii au fost de fapt surprinse adaugand vopsea la whisky-urile lor pentru a obtine culori mai inchise.
Macallan, pe de alta parte, a ajuns acolo de unul singur. Distileria Macallan spune ca spectrul de culori din gama lor de whisky-uri frumoase este ceea ce le diferentiaza pe fiecare de celalalt. Culoarea provine din lemn si depinde de durata de timp in care whisky-ul imbatraneste in butoi. Culoarea va spune modul in care a fost maturat whisky-ul. Pentru Macallan, puteti spune dupa culorile mai inchise ca a fost maturat in butoaie de sherry si culorile mai deschise, mai aurii, care provin din butoaie de stejar. Depinde si pentru ce au fost folosite butoaiele anterior.
In timp ce tineti paharul in aer, invartiti Macallan-ul si observati modul in care lichidul se intoarce pe fundul paharului. Lichidul ramas pe marginea paharului sunt pulpele whisky-ului si va ajuta sa determinati varsta bauturii.
Daca doriti sa comparati Macallan 12, 15, 18 sau o epoca si mai veche, veti observa ca cu cat whisky-ul este mai vechi, cu atat picioarele se lipesc mai mult de partea laterala a paharului.O sticla de whisky Talisker 25 ani reprezinta calea cea mai buna de a experimenta aceasta bautura! A adulmeca Macallan inainte de a-l degusta este cel mai bun mod de a bea Macallan, deoarece va pregateste simturile pentru aromele care vor aparea in gura. Adulmecandu-l pe Macallan inainte, va permite sa aflati si alte nuante pe care s-ar putea sa nu le obtineyi neaparat doar din gust.
Simtul mirosului si simtul gustului sunt foarte strans legate, astfel incat alternarea intre mirosul si degustarea Macallanului va imbunatati experienta atunci cand il beti. Tineti paharul usor departe de nas si respirati adanc in timp ce invartiti bautura. Acest proces se numeste nasing. Cel mai bun mod de a bea Macallan este sa o faceti incet si sa imbratisati texturile si aromele care va lovesc la prima inghititura. Tineti whisky-ul in gura si lasati-l sa stea acolo. Rotiti spirtul in jurul gurii si implicati-va cu aromele pe care le experimentati.