Indicele de Masă Corporală (IMC) este un instrument util și larg răspândit pentru evaluarea compoziției corporale și pentru determinarea stării de sănătate, legate de greutatea corporală. Aceste indicator este o măsurătoare simplă, care oferă informații despre proporția dintre greutatea și înălțimea unei persoane. În acest articol, vom explora ce este IMC-ul, cum se calculează și ce informații ne poate oferi pentru a ne îngriji mai bine de sănătatea noastră.

Ce este Indicele de Masă Corporală?

Indicele de Masă Corporală este o valoare numerică care indică raportul dintre greutatea și înălțimea unei persoane și oferă o evaluare aproximativă a compoziției corporale. Calculul IMC-ului poate oferi informații despre gradul de supraponderabilitate sau obezitate și poate fi un indicator util pentru evaluarea riscurilor asupra sănătății asociate cu greutatea corporală.

Cum se calculează IMC-ul?

Calculul IMC-ului este simplu și se efectuează folosind formula:

IMC = Greutate (kg) / (Înălțime * Înălțime) (m²)

De exemplu, dacă o persoană cântărește 70 de kilograme și are o înălțime de 1,70 metri, formula ar arăta astfel:

IMC = 70 kg / (1,70 m * 1,70 m) = 24,2

Folosește aici un calculator IMC online!

Interpretarea rezultatelor IMC-ului

Valorile IMC-ului se interpretează în funcție de anumite intervale, care indică starea de greutate a individului:

– Subponderal: IMC mai mic de 18,5

– Greutate normală: IMC între 18,5 și 24,9

– Supraponderal: IMC între 25 și 29,9

– Obezitate: IMC de 30 sau mai mare

Este important de menționat că IMC-ul este doar o evaluare aproximativă și că alți factori, cum ar fi compoziția corporală, distribuția grăsimii, vârsta, sexul și nivelul de activitate fizică, trebuie luați în considerare pentru o evaluare completă a stării de sănătate.

Descoperă balonul gastric Allurion – soluția modernă pentru gestionarea greutății corporale

Pentru cei care se confruntă cu probleme de greutate excesivă și nu reușesc să obțină rezultatele dorite prin diete și exerciții fizice, balonul gastric Allurion reprezintă o soluție inovatoare și eficientă. Disponibil și în România prin intermediul www.balonslabire.ro, Allurion oferă o cale non-invazivă și temporară pentru a reduce greutatea corporală și pentru a susține eforturile de slăbire. În aproximativ 16 săptămâni, pacienții pot pierde 10-15% din greutatea corporală totală.

Procedura presupune plasarea unui balon special în stomac prin intermediul unui proces simplu de înghițire și umplere cu apă salină. Balonul ocupă parțial spațiu în stomac, ceea ce determină o senzație de sațietate mai rapidă și scăderea cantității de alimente consumate. Astfel, balonul Allurion contribuie la reducerea aportului caloric și la pierderea în greutate într-un mod eficient și sigur.

Un alt beneficiu al balonului gastric Allurion este faptul că acesta poate fi plasat temporar, iar procedura nu necesită spitalizare sau perioade lungi de recuperare. De asemenea, pacienții beneficiază de ajutorul și îndrumarea unui specialist în nutriție și sănătate, pentru a obține cele mai bune rezultate în călătoria lor de slăbire. Peste 120.000 de oameni din mai multe părți ale lumii au ales până acum acest balon gastric!

Așadar, cu ajutorul calculatorului IMC și a sprijinului adecvat din partea specialiștilor în sănătate, fiecare persoană poate adopta decizii informate pentru a-și îmbunătăți compoziția corporală și pentru a-și atinge obiectivele de sănătate, pe termen lung.