Certificatele ISO demonstreaza faptul ca cine le detine respecta un sistem al managementului care faca ca firma sa functioneze ireprosabil din toate punctele de vedere. Evident, ISO 9001 este cel mai cunoscut certificat ISO insa acesta nu trebuie sa fie singurul detinut de catre firmele care activeaza in mediul de afaceri. In functie de domeniul in care acestea activeaza trebuie sa utilizeze certificate ISO care se adreseaza respectivelor domenii de activitate. Dar, pentru ca traim niste vremuri foarte grele din punct de vedere energetic, vremuri care se pare ca vor deveni si mai complicate in viitorul apropiat, trebuie ca firmele sa detina si certificatul ISO 50001. Prin obtinerea unui astfel de certificat se invata care sunt pasii care trebuie sa fie respectati pentru ca firmele sa poata reduce consumul de energie electrica. Necesitatea detinerii unui astfel de certificat ISO nu mai este o recomandare ci a inceput sa devina o obligatie pe care trebuie sa o indeplineasca un numar foarte mare de firme. Evident, in primul rand, este vorba despre firmele care sunt foarte mari consumatori de energie electrica. Rapid acestea trebuie sa implementeze un sistem de management al consumului de energie electrica. Gratie acestuia trebuie ca, consumul de energie electrica sa poata fi scazut fara ca o astfel de actiune sa aduca prejudicii din punct de vedere financiar. Dimpotriva, unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre detinerea unui astfel de certificat ISO este cresterea rentabilitatii firmei.

Cine poate beneficia de avantajele certificatului ISO 50001 si de unde poate fi achizitionat?

Avand in vedere beneficiile oferite de catre detinerea certificatului ISO 50001 dar si faptul ca este necesar ca toate firmele sa se supuna procesului de economisire a energiei electrice este necesara detinerea unui astfel de certificat. Acesta poate fi obtinut de catre toate firmele care activeaza in mediul de afaceri, indiferent de marimea acestora sau domeniul de activitate. Logic, firmele care activeaza in domeniul energiei electrice sunt obligate prin legislatie sa detina si acest certificat ISO. Pentru a putea fi obtinut cat mai repede si pentru ca informatiile obtinute de la specialistii care lucreaza in cadrul firmelor sa fie cat mai utile in tot ceea ce inseamna realizarea procesului de economisire a energiei electrice este necesara colaborarea cu o firma care este capabila sa presteze cel mai bun serviciu de certificare. O astfel de firma se poate identifica dupa analizarea unor criterii, cele mai importante criterii care trebuie sa fie analizate pentru a putea identifica ce-a mai buna solutie sunt urmatoarele:

  1. Varietatea de certificate ISO care pot fi obtinute ca urmare a colaborarii cu firma respectiva. Asa cum am mentionat deja, certificatul ISO 90001 nu este singurul certificat ISO care daca esste detinut ofera o serie de beneficii. Pentru a nu pierde timpul identificat firma care ofera atat acest certificat ISO dar si altele necesare trebuie aleasa o firma care presteaza serviciul de certificare ISO pentru cat mai multe domenii de activitate.
  2. Complexitatea portofoliului de clienti. Logic, pentru a putea fi identificata ce-a mai buna solutie trebuie ca firma sa aiba un portofoliu cat mai vast de clienti. Dar, acesta nu este singurul criteriu care trebuie sa fie avut in vedere in procesul de analizare a ofertelor din piata serviciului de certificare ISO. Trebuie stabilit si care este parerea avuta de catre majoritatea clientilor aflati in respectivul portofoliu.
  3. Nu in ultimul rand, nivelul de specializare avut de catre persoanele care lucreaza in cadrul firmei dar si cat de rapid poate fi obtinut un astfel de certificat sunt alte doua aspecte care nu trebuie sa fie trecute cu vederea in cazul in care se doreste colaborarea cu o firma a carei angajati sa te ajute in domeniul de activitate in care doresti sa obtii certificarea.

By bl291g