ingrijire oje semipermanente

Dupa aplicarea ojei semipermanente, este important sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii si mentinerii unghiilor pentru a le mentine sanatoase si frumoase.  Unghiile facute cu oja semi sunt mai rezistente decat cele clasice, insa tot va trebui sa le acorzi atentie si sa ai grija cum le porti astfel incat sa eviti toate eventualele probleme.

 

Sfaturi pentru a ingriji unghiile dupa aplicarea ojei semipermanente:

Evita expunerea la apa timp de cel putin 2-3 ore dupa aplicarea ojei semipermanente pentru a permite uscarea completa a acesteia. Alege de fiecare data oje semipermanente de buna calitate atunci cand vrei sa te asiguri ca oja va rezista foarte mult timp.

Aplica ulei pentru cuticule pe unghii si cuticule in mod regulat pentru a le mentine hidratate. Aceasta ajuta la prevenirea uscarii si incovoierea unghiilor.

Foloseste manusi de protectie atunci cand faci treburi casnice sau lucruri care implica substante chimice. Produsele chimice pot afecta oja semipermanenta si pot deteriora unghiile.

Evita sa folosesti unghiile ca unelte pentru a deschide ambalaje sau alte activitati care ar putea exercita presiune sau deteriora unghia.

Evita sa musti sau sa rupi oja semipermanenta. Daca observi ca oja se incepe sa se cojeasca sau sa se desprinda de pe unghie, nu o smulge sau nu o ciupeste, ci programeaza o vizita la salon pentru a o indeparta in mod corect.

Aplica periodic un strat subtire de ulei pentru cuticule pe unghii si cuticule pentru a mentine hidratarea si stralucirea.

In timpul perioadei de purtare a ojei semipermanente, poti folosi un strat suplimentar de oja transparenta pentru a proteja si prelungi durabilitatea culorii.

Pentru a evita deteriorarea unghiilor, evita sa indepartezi oja semipermanenta acasa. Este recomandat sa te programezi la un salon pentru a o indeparta in mod corect si profesional. Daca ai unghii cu gel pe care este aplicata oja semi, cea mai buna solutie este sa mergi la un salon atunci cand vrei sa le dai jos pentru ca exista riscul de a deteriora grav unghiile.

In perioadele in care nu porti oja semipermanenta, aplica un strat de baza si un strat de top pentru a proteja unghia si a-i conferi un aspect sanatos.

Nu uita sa acorzi unghiilor pauze regulate intre aplicarile de oja semipermanenta. Aceasta permite unghiilor sa respire si sa se regenereze.

Urmeaza aceste sfaturi pentru a-ti mentine unghiile sanatoase si aspectuoase dupa aplicarea ojei semipermanente. Daca observi orice schimbari sau probleme in legatura cu unghiile tale, este recomandat sa consulti un specialist in dermatologie sau un tehnician de unghii pentru evaluare si sfaturi personalizate.

De asemenea, alege mereu produse de buna calitate, chiar si atunci cand iti faci singura unghiile pentru a evita eventualele probleme ce pot aparea din cauza produselor cu o calitate slaba. Spre exemplu, daca nu alegi corect gelurile poti ajunge sa ai alergii. Totodata, daca unghiile cu gel nu sunt corect aplicate risti sa faci micoze pe care iti va fi foarte greu sa le tratezi ulterior. Nu uita nici de unghiile cu gel care se rup si pe care va trebui sa le inlocuiesti la timp.