Ti-a pus Marea Intrebare si tu ai fost suficient de neinspirata incat sa spui da din prima, fara nicio negociere sau amanare? Atunci asuma-ti, urmeaza vremuri grele! Incearca macar sa pastrezi controlul cat poti, in primul rand alege tu scoala. Pentru inceput da un search pe net, de tipul scoala de soferi Brasov. sau oriunde ai tu resedinta, apoi, dupa o selectie grosiera, apuca-te de cautat pareri despre norocoasele finaliste. Si nu doar pe site-urile lor de prezentare sau forumuri, ci preferabil de la oameni in a caror opinie te increzi, capabili de o evaluare corecta. 

Cand ai reusit sa restrangi totul la maxim trei optiuni, mergi in vizita, vezi cu ochii tai si oamenii, si masinile, consulta detaliile despre promovabilitatea inregistrata de fiecare instructor, abordeaza-l direct pe cel care ti se pare potrivit si fii sincera cu el, spune-i ce te intereseaza, care iti sunt temerile si obiectivele. Stabiliti, pentru confortul tau psihic, sa vorbiti dupa fiecare sedinta, sa stii clar ce progreseze se fac si daca mai e cazul de ore suplimentare odata cu apropierea examenului. Asculta-ti si intuitia, si instinctele cand vine vorba de oameni, nu doar argumentele logice, totusi lasi pe mana unui strain viata celei mai importante fiinte pentru tine. 

Fa-ti provizii de extraveral sau orice te linisteste pe tine la caput si pregateste-te pentru cateva luni grele, nu pentru ca ar fi ceva in neregula ci pentru ca, oricat ai fi de sigura de alegerea ta, este un pas important in dezvoltarea progeniturii ca adult, un pas in care isi asuma responsabilitatea pentru viata proprie si a altora, un pas care porneste poate din imitatie sau presiune sociala, dar care este mult mai mult de atat. 

Stim cu totii ca va fi bine, insa ca sa te convingi de asta probabil va fi nevoie sa te dea o tura cu masina dupa ce-si ia carnetul, ca sa vezi ca a meritat toata munca de cercetare si toti nervii. 

Gata, l-ai facut si sofer, bravo mami!