insecticidul coragen

Coragen este un insecticid modern si eficient utilizat pentru combaterea daunatorilor in agricultura. Substanta activa din compozitia acestui produs este clorantraniliprol, care actioneaza asupra sistemului nervos al insectelor, ducand la paralizie si moarte. Acest articol isi propune sa ofere o ghidare pas cu pas privind pregatirea si utilizarea corecta a insecticidului Coragen.

Achizitionarea produsului

Insecticidul Coragen este disponibil in forma de concentrat solubil, sub forma de flacoane sau sticle etichetate corespunzator. Este important sa achizitionati produsul de la un furnizor de incredere, asigurandu-va ca este autorizat si avizat pentru utilizarea in agricultura.

Citirea etichetei si instructiunilor

Inainte de a utiliza orice substanta chimica, este esential sa cititi cu atentie eticheta produsului si instructiunile furnizate de producator. Aceste informatii va vor oferi detalii despre doza recomandata, precautii de siguranta, modul corect de aplicare si instructiuni de depozitare. Afla totul despre mod de preparare a insecticidului Coragen inainte de a incepe sa il aplici.

Pregatirea solutiei

Pentru a pregati solutia insecticidului Coragen, urmati urmatorii pasi:

 • Asigurati-va ca aveti echipamentul de protectie adecvat, inclusiv manusi, masca si ochelari de protectie.
 • Umpleti rezervorul de pulverizare cu jumatate din cantitatea totala de apa necesara pentru tratament.
 • Agitati bine flaconul de Coragen inainte de a deschide capacul.
 • Masurati cantitatea corecta de insecticid necesara pentru suprafata pe care o veti trata si adaugati-o in rezervorul de pulverizare.
 • Completati rezervorul cu restul de apa necesara si amestecati bine solutia.

Aplicarea insecticidului

Aplicarea corecta a insecticidului Coragen este cruciala pentru obtinerea rezultatelor optime si pentru protectia mediului inconjurator. Urmati aceste recomandari:

 • Asigurati-va ca vremea este potrivita pentru aplicare. Evitati sa aplicati insecticidul in timpul ploii sau cand vantul sufla puternic. Cumparati insecticidul de pe situl celor de la  Efitofarmacie, unde sunteti sigur ca produsul nu este contrafacut.
 • Asigurati-va ca utilizati echipamentul de pulverizare potrivit si ca acesta este curat si functional.
 • Incepeti aplicarea dintr-un colt al terenului, asigurandu-va ca acoperiti uniform intreaga zona.
 • Mentineti o distanta adecvata intre pulverizator si culturile sau plantele tratate pentru a asigura o acoperire uniforma.
 • Nu depasiti doza recomandata pe eticheta produsului si nu aplicati insecticidul mai des decat este specificat.

Masuri de siguranta si depozitare

Insecticidul Coragen este o substanta chimica si trebuie tratat cu grija pentru a evita riscurile pentru sanatatea umana si mediul inconjurator. Iata cateva masuri de siguranta esentiale:

 • Purtati intotdeauna echipamentul de protectie adecvat in timpul manipularii si aplicarii produsului.
 • Evitati contactul cu pielea, ochii si caile respiratorii. In caz de expunere, clatiti bine zona afectata cu apa curata si solicitati asistenta medicala.
 • Depozitati insecticidul Coragen intr-un loc sigur, ferit de copii si animale de companie. Respectati instructiunile de depozitare de pe eticheta.
 • Nu utilizati recipientele goale pentru alte scopuri. Eliminati-le conform legislatiei locale sau a recomandarilor producatorului.

Insecticidul Coragen este un instrument valoros pentru combaterea daunatorilor in agricultura. Utilizarea corecta a acestui produs poate ajuta la protejarea recoltelor si a plantelor impotriva unor daunatori nocivi. Inainte de utilizare, cititi cu atentie eticheta si instructiunile producatorului si respectati masurile de siguranta pentru a asigura o manipulare corespunzatoare si eficienta a insecticidului.