cauciucuri atvcauciucuri atv

Vulcanizarea este un proces chimic, care modifica proprietatile fizice ale oricarui set de cauciucuri ATV. Acest lucru este necesar atunci cand materialul a devenit moale sau a suferit defecte si nu mai poate fi reparat in alt mod.

Combinatia de caldura si compusi forteaza anvelopa sa se contracte si sa fie intarita, astfel incat schimbarea devine vizibila instantaneu. Pe langa peroxid, se pot utiliza diversi oxizi metalici si alte elemente similare. Iata ce trebuie sa stii despre asta, potrivit specialistilor de la generalmotor.ro!

Cum are loc vulcanizarea?

Materialul rotilor este scalat fara a se deforma sau a-si pierde din calitati. In mod contrar, pneul devine mai putin vulnerabil si rezista ulterior la un nivel superior de tensiune. Din acelasi motiv, un set de cauciucuri ATV vulcanizate nu se deterioreaza la fel de usor precum unul conventional.

In schimb, procesul creste rezistenta la tractiune si reduce riscul de aparitie a punctelor slabe. Dupa ce materialul a trecut prin acest proces, nu mai poate fi readus niciodata la proprietatile initiale. Caldura generata imbina elementele componente, urmand apoi etapa de finisare. Produsul final ajunge sa fie supus unor inspectii standard si apoi este livrat inapoi catre client.

De ce ai nevoie de acest serviciu?

Indiferent cat de precaut esti, utilizarea pe o perioada indelungata a rotilor poate duce la pene sau taieturi in penuri. In baza gradului de deteriorare, procesul de reparatie ajunge sa dureze de la cateva ore la cateva zile. Dezumflarea de cauciucuri ATV poate fi cauzata atat de elemente exterioare, cat si de probleme din interior. Astfel, este necesara o verificare amanuntita si sunt propuse mai multe solutii.

Spre exemplu, in cazul cauciucurilor rupte este recomandata intarirea peretului lateral si al benzii de rulare. Zona deteriorata este macinata si acoperita cu un strat nou, deoarece asa revine la forma initiala. Reparatiile exterioare sunt considerate mai superficiale si se pot restructura intr-un mod similar, folosindu-se o presa de caldura. Acelasi mod de lucru este valabil pentru tocirea benzii, perforatii sau intepaturi ale peretilor.

Cum stii cand iti trebuie un set nou de cauciucuri ATV?

Majoritatea defectelor sunt reparabile, dar in unele cazuri acest lucru nu mai este posibil. De aceea, este recomandat sa nu pierzi timpul cu o anvelopa uzata deja de ani de zile. Serviciile de vulcanizare pot repara astfel de produse, dar pe termen lung siguranta in timpul mersului este compromisa.

Asadar, ar fi bine sa efectuezi o schimbare de fiecare data cand simti ca setul tau nu mai poate rula la capacitate maxima. Desi este necesara o investitie, poti achizitiona cauciucuri care sa fie chiar mai bune decat cele din acest moment.

Utilajele folosite pentru vulcanizare includ masini de indreptat, precum si unelte necesare in cazul diverselor defectiuni. Este important sa lasi aceasta etapa pe mana profesionistilor, deoarece acestia dispun de truse de reparatii specifice. O pana simpla poate fi insa reparata cu un spray special, care sa contina spuma pentru astuparea gaurilor. Daca incercarile de reparare temporare pentru cauciucuri ATV nu functioneaza, este indicat sa folosesti roata de rezerva si sa verifici presiunea din aceasta inainte de a porni la drum.

By andreea