În prezent, multe companii se confruntă cu o lipsă de forță de muncă legată, printre altele, de îmbătrânirea demografică. Modalitățile de a atrage și de a menține angajații într-o echipă de lucru devin din ce în ce mai populare și diverse.

Astfel, unii angajatori oferă acces la o sală de sport, ateliere de yoga, spa etc. Aceste mijloace includ și masajul pe scaun.

Masajul pe scaun este din ce în ce mai solicitat în companiile mari și mici. Angajatorii caută să îmbunătățească condițiile de muncă ale angajaților pentru a îmbunătăți păstrarea personalului. Iată de ce masajul pe scaun este o tendință care este adoptată de mulți.

Originea masajului pe scaun

David Palmer, în 1986, a dezvoltat masajul pe scaun. A scos masajul din centrele de tratament, mai întâi în aeroporturi și evenimente publice, pentru a fi apoi prezent în marile centre comerciale.

Această practică este foarte utilă deoarece este simplă și permite clienților să fie masați direct pe haine.

Ulterior, au apărut diverse metode de masaj pe scaun, precum masajul pe scaun pentru gravide, masajul pretratament pentru cazurile în criză care nu se pot întinde pe mesele de masaj, masajul pe scaun pentru competiții sportive, pentru seniori etc. Poți apela la acest tip de masaj chiar și într-un centru spa.

Acest tip de masaj poate fi deci adaptat în funcție de nevoile diferite ale clienților.

Un masaj preventiv

Masajul pe scaun face parte din masajul preventiv, spre deosebire de îngrijirea terapeutică oferită în clinicile de masaj și ortoterapie.

Ședințele de masaj de 10 până la 15 minute efectuate pe porțiunea de mușchi cel mai stresată de job permit terapeutilor să efectueze între 4 și 6 masaje pe oră.

Tratamentul începe cu un scurt chestionar, ca atunci când primești un masaj într-un centru spa. Scopul este de a cunoaște starea de sănătate a clientului și de a se asigura că nu există contraindicații pentru a primi acest masaj.

Acest tip de tratament afectează în principal următoarele zone: partea superioară și inferioară a spatelui, gâtul, capul și brațele.

Întrucât masajele pe scaun în companii sunt uneori oferite în contexte mai mult sau mai puțin propice relaxării, unii terapeuți în masaj își încurajează clienții să poarte căști pentru a avea muzică relaxantă în timpul masajului.

Este interesant de remarcat faptul că aceste sesiuni pot fi oferite de angajator sub formă de gift card.

Avantajele masajului pe scaun

Masajul pe scaun oferă mai multe avantaje, atât pentru clienții și angajatorii care folosesc acest serviciu, cât și pentru terapeuții de masaj.

Beneficii pentru clienți

Masajul pe scaun îți permite să:

  • Reduci efectele stresului;
  • Reduci durerea și disconfortul în principal la nivelul gâtului, spatelui și brațelor;
  • Previi leziunile asociate cu mișcările repetitive sau cu o postură necorespunzătoare de lucru;
  • Ameliorezi durerile musculo-articulare;
  • Îmbunătățești mobilitatea articulațiilor.

De asemenea, masajul pe scaun te ajută la:

  • Scăderea absenteismului la locul de muncă;
  • Rezistență mai bună la stres;
  • Creșterea sentimentului de apartenență la companie;
  • Motivația și productivitatea angajaților sunt îmbunătățite.

Masaj pe scaun – referință clinică

Atunci când un angajat prezintă o tensiune musculară majoră sau alte afecțiuni, acesta își poate face face o programare la centrul spa, în afara programului de lucru al angajaților, pentru a i se oferi îngrijiri terapeutice mai avansate.

Masajul pe scaun este, prin urmare, o modalitate excelentă de a a avea grijă de tine într-un centru spa deoarece prevenirea este esențială. În plus, vei descoperi o nouă abordare pentru relaxare cu noile terapii adaptate secolului XXI, masajul pe scaun. Masajul pe scaun nu trebuie să fie foarte lung pentru a-i vedea beneficiile! Doar câteva minute de masaj sunt suficiente pentru a te relaxa si a avea o senzație de energizare.