Atat pentru persoane fizice, cat profesionisti din domeniul sanatatii, pe comenzi.ro oferim o selectie de dispozitive de terapie cu aerosoli destinate sa faciliteze absorbtia substantelor medicamentoase prin caile respiratorii. Aparatele de aerosoli sunt dispozitive sofisticate care necesita o sursa de energie electrica. Acestia transforma un medicament lichid intr-un aerosol (o suspensie de particule microscopice fine in aer sau intr-un alt gaz) care este usor inhalabil in plamani printr-o piesa bucala sau o masca. Medicamentul este astfel distribuit direct si rapid in sistemul respirator, cu o concentratie mare in zona de tratat.

Ce tipuri de dispozitive de terapie cu aerosoli oferim?

Gama noastra include modele destinate copiilor mici sau pacientilor mai mari. Unele sunt fixe (folosite acasa sau la birou) sau portabile (folosite in miscare), potrivite pentru utilizare intensiva sau ocazionala.

Cum se face o sesiune de aerosoli?

Nu ati folosit niciodata un aparat aerosoli? Nu va panicati, utilizarea sa nu este foarte complicata. Trebuie doar sa respectati cateva masuri. Ca prim pas, este esential sa va spalati bine pe maini inainte de a utiliza dispozitivul. Apoi turnati preparatul medicamentos pe care vi l-a prescris medicul vostru in recipientul furnizat impreuna cu aerosolul. Odata ce solutia este incorporata in recipient, asezati dispozitivul pe o suprafata plana si pozitionati-va in fata acestuia. O regula generala pentru a face un spray bun este sa va relaxati si sa exersati cu calm. Introduceti piesa bucala in gura. Daca este o masca, atunci asezati-o peste gura si nas. Dispozitivul este in sfarsit gata de utilizare. Doar activati butonul de pornire.

Odata inceput, relaxati-va si inspirati incet si calm prin gura. Apoi respirati la fel de incet. O sesiune dureaza de obicei aproximativ zece minute (intre 10 si 15 minute). Daca in acest timp doriti sa faceti o pauza, puteti opri dispozitivul si apoi scoateti piesa bucala sau masca. Aerosolul s-a supraincalzit? Puteti sa-l lasati pornit inca un minut inainte de al opri complet. Daca mai exista ceva lichid in dispozitiv, il puteti arunca. In cele din urma, curatati-va gura facand gargara cu apa curata. Cand nu utilizati aerosolul, goliti-l ramanand lichid, uscati-l bine si dezinfectati-l. Apoi puneti-l intr-o cutie departe de umezeala sau praf.

Bine de stiut: inainte de fiecare utilizare a aerosolului, lasati dispozitivul sa functioneze cateva secunde pentru a-l goli de umezeala. De obicei folosesti o masca cu aerosolul tau? Dupa fiecare utilizare, curatati masca si in jurul gurii si nasului pentru a evita iritarea pielii. Daca nu sunteti sigur de tehnica de inhalare, solicitati sfatul unui expert in sanatate pentru a fi sigur de cursul corect de actiune.

Aerosolul poate fi generat in diferite moduri:

Aparatele de aerosol pneumatice folosesc un compresor pentru a trimite un flux de gaz (de obicei aer) prin solutia medicamentoasa si il nebulizeaza prin efectul Venturi. Aceste modele au marele avantaj de a fi potrivite pentru toate medicamentele. Ele sunt adesea robuste si ofera debituri bune. Pe de alta parte, acestea sunt in general destul de zgomotoase si voluminoase. In plus, volumul rezidual (cantitatea de solutie medicamentoasa care nu se administreaza in timpul tratamentului) nu este zero. Aparatele de aerosol cu ultrasunete utilizeaza tehnologia de vaporizare cu ultrasunete (generata de vibratiile unui cuart), pentru a crea un aerosol eficient.