Excavatorul pe senile este un echipament fundamental pentru derularea proiectelor mari. Este o masina folosita in constructii civile si, de asemenea, in alte sectoare, precum minerit si agrobusiness. Este responsabil pentru cresterea productivitatii si preciziei in cele mai variate activitati din aceste segmente. Site-ul Retutilaje ofera o gama vasta de echipamente si utilaje de mare mecanizare la preturi avantajoase!

Mai jos puteti vedea cateva avantaje principale ale utilizarii acestui echipament, marca Kubota, precum si modul in care functioneaza excavatorul pe senile si principalele sale aplicatii. Excavatorul pe senile este folosit pentru sapat, datorita sistemului sau robust de brat si cupa. Prin urmare, se gaseste pe scara larga in santierele de constructii, gropile de gunoi si zonele miniere.

In plus, cu uneltele potrivite, precum grapi, concasoare, lame sau burghie, puterea sa poate fi folosita pentru a indeplini alte functii importante in aceste spatii.

Prin urmare, este, de asemenea, utilizat pe scara larga pentru a muta materiale, a construi drumuri, a indeparta pamant si pietre, a demola si a fora. Excavatorul pe senile poate cantari intre 13 si 800 de tone si are un sistem hidraulic pentru a-si actiona bratul mecanic. De la pomparea uleiului la pistoane, puterea bratului si a carcasei sale sunt conduse pentru a indeplini rapid si cu precizie chiar si cele mai grele sarcini.

Activarea acestui sistem se face prin intermediul joystick-urilor de catre un operator de masini grele din interiorul cabinei. Sistemul sau de locomotie, prin banda de alergare, este ideal pentru lucrul pe teren umed sau mlastinos, totusi plat si necesita compactare redusa a solului.

Dupa cum am mentionat, cu atasamentele potrivite instalate, excavatorul pe senile poate fi utilizat intr-o multitudine de activitati. Cu alte cuvinte, cu o singura masina este posibila efectuarea mai multor sarcini in diferite etape ale aceluiasi proiect, fie in constructii civile, minerit sau agrobusiness.

Cu miscari controlate, este posibila mutarea si relocarea unor volume mari de materiale cu mare precizie, adica reusind sa se evite risipa deoarece materialul nu este scapat pe parcurs. Aceasta caracteristica este esentiala in activitatile de extractie a mineralelor, de exemplu.

In cazul excavatorului hidraulic pe senile Kubota, ceea ce va puteti astepta de la cabina acestuia este confort si siguranta totala pentru operatori, deoarece are certificare internationala ROPS si FOPS. In plus, dispune de cel mai mare spatiu intern de pe piata, care ofera mai mult confort si vizibilitate operationala ridicata.

Excavatoarele Kubota dispun de tehnologie de ultima ora pentru a ajuta la reducerea consumului de combustibil si la reducerea uzurii pieselor. Functiile de ralanti automat si de oprire automata, care pot functiona individual sau impreuna, ajuta la controlul reducerii consumului de combustibil si previne uzura prematura a motorului atunci cand echipamentul este in modul de ralanti.

Nu numai ca, sistemul Power Save reduce presiunea de asteptare a pompei (mod inactiv), pentru a asigura si economii mai mari. Aceasta inseamna ca echipamentul are mai multe dispozitive electronice care maximizeaza automat reducerea consumului de combustibil.

Exista trei tipuri principale de excavatoare de inchiriat, acestea sunt:

Excavator hidraulic: acest tip este utilizat in principal pentru optimizarea muncii muncitorilor, deoarece este capabil sa scoata pamantul din locuri specifice pentru lucru. Este perfect pentru constructii lungi si este strans legat de zonele miniere. Unul dintre diferentele sale este capacitatea de a mentine un consum redus de motorina, pe langa faptul ca ofera confort si ergonomie operatorului.

Excavator cu cablu: excavatorul cu cablu este potrivit pentru companiile care au o cerere mare de productie. In mod normal, datorita dimensiunii echipamentului, acesta este antrenat de motoare electrice. In functie de modelul ales, excavatorul poate avea o sarcina utila de pana la 110 tone metrice.

Excavator cu drag: Al treilea tip, cunoscut si sub numele de Dragline, este utilizat in principal pentru manipularea solului, deoarece acest excavator ofera o raza mare de sapare. Pentru functionarea acestuia se folosesc cabluri care trag cupa, care are o greutate proprie mare. Prin urmare, sapatura se desfasoara in stare perfecta. Unul dintre diferentele Dragline este varietatea de dimensiuni disponibile pe piata.

Tractorul unui excavator cu raza lunga permite lucratorului sa sape in confort deplin. La urma urmei, munca poate dura ore si poate deveni repetitiva pentru ceva timp.

Scaunul poate fi inclinat sau plasat inainte in mai mult de 5 pozitii diferite. Accepta cele mai diverse tipuri fizice: persoanele mai mici sau mai in varsta pot lucra fara a pierde calitatea performantei.

Roata de mana asigura o functionare fara efort. In acest fel, controlul bratului lung nu devine dificil, ceea ce poate evita majoritatea accidentelor.

Un excavator cu brat lung are avantajul de a fi stabilizat cu usurinta pe sol. Picioarele de stabilizare ale echipamentului sunt acolo pentru acest scop.

Atunci cand fixam instrumentul la pamant cu calitate, gaurirea devine mai usoara. Veti putea pune presiune pe gaura de foraj fara ca structura sa se miste sau sa se destabilizeze in vreun fel. In general, excavatoarele cu raza lunga de actiune nu cauzeaza de obicei probleme de intretinere operatorului. De fapt, intretinerea este simpla si rapida. Doar urmam instructiunile obisnuite din manual, totul ar trebui sa se desfasoare intocmai.

Asigurati-va ca luati in considerare cu adevarat intretinerea. Nu trebuie sa sariti peste perioadele de intretinere sau sa nu inlocuiti piesele. Daca se intampla acest lucru, puteti transforma o masina excelenta in ceva periculos. Rotile stabilizatoare a senilei si cadrul dinamic al tractorului permit utilizarea pe scara larga a masinii. Veti putea folosi eforturile excavatorului  cu brat lung in diferite tipuri de sol si conditii meteorologice.

Echipamentul este si mai recomandat in zonele care sunt mai greu de operat. Daca solul in cauza este foarte compact, de exemplu, va trebui sa forati rapid cu un excavator de acest model.

 

By bl291g