Intr-o bucatarie avem nevoie de o multime de aparate  electrocasnice care sa ne ajute sa gatim cat mai eficient si intr-un timp scurt… A venit momentul sa ne alegem plita incorporabila asa ca urmareste cu atentie si alege modelul cel mai convenabil pentru tine. Atunci cand ne orientam dupa mobilier de bucatarie, trebuie sa luam intotdeauna in considerare tipurile de plita incorporabila. Acest lucru poate ridica multe intrebari despre preturi, economisirea energiei, modul de utilizare etc Exemple de plite incorporabile includ 2 modele: cu gaz, sau sobe electrice. Concentrandu-ne doar pe ele, trebuie sa cunoastem principalele tipologii.. In general, plita incorporabila este foarte usor de curatat, ceea ce este un mare avantaj.

Inductie Modelul pe inductie la o plita incorporabila este cel care se vede treptat in cele mai multe case si sunt cele mai moderne. In acest caz, scopul nu este de a genera caldura, ci de a crea un camp magnetic, producand astfel energie. Acest lucru se realizeaza prin utilizarea de bobine. In mod ideal, containerele din material feromagnetic, concepute in acest scop, sunt ideale. In plus, acestea trebuie sa aiba un fundal plat si neted, si in acelasi timp gros. Cand intra in contact cu acel camp electromagnetic, caldura care va incalzi rapid mancarea ta. Un avantaj al acestei plite este ca sticla folosita este putin incalzita, ceea ce faciliteaza curatarea placii in cauza si evita riscurile in cazul copiilor mici sunt acasa. In cazul in care, de exemplu, unele lichid este varsat, acesta este indepartat pur si simplu prin trecerea unei carpe si nu va mirosi a ars.

Electrica- In acest caz, sub sticla gasim o rezistenta electrica. In ele, caldura este reglata automat, deoarece exista un control printr-un termostat care, la randul sau, depinde de curent. Sunt destul de ieftine, si asta e principalul lor avantaj fata de ceilalti. Ele pot avea mecanisme pentru a proteja impotriva posibilelor supraincalziri.

Pe gaz – acest tip de plite incorporabile functioneaza datorita gazului butan, care este pornit automat. Exista supape care sunt responsabile pentru reglarea trecerii sale, taierea sau parasirea liberei treceri. In masura in care este posibil, nu alege modele care au nevoie de chibrituri, doar pe cele care au o aprindere electrica.. Consuma putina energie, dar nu sunt cele mai eficiente.. Sub sticla, in acest caz gasim arzatoare care au celule in forma de fagure de miere. Dupa puteti vedea, optiunile sunt variate. Pur si simplu trebuie sa amesteci toate argumentele pro si contra si sa iei in considerare nevoile tale de zi cu zi, in plus ia in calcul si stilul de bucatarie si restul casei; luxos, mai rustic, modern etc… stilurile sunt infinite.

Intotdeauna ghideaza-te nu doar dupa pret ci si in functie de ceea ce ai tu nevoie in bucataria ta. Este alegerea ta in defintiv si tu te vei folosi de plita incorporabila. Nu doar pretul este cel mai dicteaza in acest caz ci si alte beneficii ale fiecarui model dupa care te pori orienta. Alege cel mai potrivit model pentru tine si bucataria ta!