Proprietarii de afaceri mici trebuie sa isi urmareasca indeaproape bugetele. Cand vine vorba de rezultatul afacerii, totusi, incercarea de a optimiza costurile in detrimentul calitaiti nu este o idee buna. In timp ce folosirea computerelor vechi pana cand se uzeaza poate parea o modalitate inteleapta de a economisi, ar putea costa bani, productivitate si clienti pe termen lung. De aceea, la Dab It vei gasi solutii optime la preturi bune.

Tendintele actuale de tehnologie pentru intreprinderile mici necesita calculatoare second hand puternice, care fac ca actualizarile regulate ale hardware-ului computerului  sa fie o necesitate. Iata cum cinci dintre cele mai importante tendinte tehnologice ar putea afecta abordarea companiei fata de hardware-ul computerului.

Cloud Computing

Conform unui sondaj Gartner, aproape doua treimi (63%) dintre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) folosesc deja cloud computing, in timp ce 33% fie planuiesc sa implementeze tehnologia, fie evalueaza modul in care ar putea fi utilizata cel mai bine.

Usurinta si eficienta sunt beneficii comune ale cloud computing pentru companiile mici, dar nu sunt singurele. Ajutand la reducerea costurilor asociate cu tehnologia necesara pentru stocarea si intretinerea propriilor date, cum ar fi serverele si dispozitivele de rezerva, cloud computing va poate ajuta sa va maximizati bugetul pentru tehnologie pentru modernizarea computerelor.

Inteligenta artificiala (AI)

Intreprinderile mici incep sa valorifice puterea inteligentei artificiale (AI) pentru a automatiza sarcini repetitive, care necesita multa munca. De la chatboti care raspund la intrebarile legate de serviciul clienti pana la software-ul de automatizare a marketingului care pastreaza „conversatii” prin e-mail cu clientii, aplicatiile bazate pe inteligenta artificiala pot fi folosite pentru a ajuta intreprinderile mici sa imbunatateasca experienta clientilor, sa isi automatizeze procesele si sa analizeze cantitati mari de date pentru a lucra mai bine si mai rapid.

Pentru a profita la maximum de aceste aplicatii avansate de afaceri este nevoie de computere de inalta performanta, mai ales daca angajatii ruleaza frecvent mai multe aplicatii simultan. PC-urile mai vechi pot incetini performanta aplicatiilor si ii pot face pe angajati cu pana la 29% mai putin productivi. De fapt, fiecare computer invechit pe care il folosesc angajatii va poate costa pana la 17.000 USD pe an in productivitate pierduta.

Mobilitate

Angajatii lucreaza vreodata in afara biroului? Datorita dispozitivelor mobile din ce in ce mai sofisticate si cloud computing-ului, acum este posibil ca echipa sa foloseasca aplicatii de afaceri, sa acceseze fisierele computerului si sa colaboreze intre ei, indiferent unde se afla.

Indiferent daca angajatii tai lucreaza de acasa, pe drum sau la locurile de munca ale clientilor, dispozitivele mobile mai vechi, cu o durata de viata mai scurta a bateriei, ii pot incetini cu adevarat. Daca actualizati la PC-uri mai puternice, care ofera mai multa putere pentru utilizatorul mobil de astazi, angajatii  mobili vor fi gata sa lucreze mai eficient.

Prin urmare, actualizarea cu cele mai noi si mai moderne computere nu face altceva decat sa creasca profitul firmelor pe termen lung, ceea ce este un mare plus pentru orice companie care vrea sa se dezvolte.