Tipurile de implant dentar folosite la clinica stomatologică DentoCare sunt: Nobel Replace, Nobel Active, Nobel Parallel, pachet implant dentar Cowellmedi INNO + coroană dentară ceramică zirconiu, pachet implant dentar INNO + coroană dentară metalo ceramic. Implanturile dentare intraosoase sunt cele mai utilizate. Acestea sunt clasificate după mai multe criterii. După formă pot fi rădăcină, șurub, în formă de cuțit și în formă de ac, iar după material pot fi biotolerante, bioinerte și bioactive. Suprafața implanturilor dentare poate fi nerezistență (netedă) și de reținere.

Implant dentar – Diferențe esențiale

În funcție de momentul implantării, pot fi cu implantare imediată (imediat după extracția dinților) sau întârziată. Conform metodei de implantare, pot fi închise și deschise. În funcție de nivelul de înșurubare a implantului, pot fi la nivel osos și implanturi de tip țesut. Acest lucru diferă în mod esențial de clasificarea de mai sus, dar în general, implanturile la nivel osos sunt înșurubate complet intraos, iar implanturile de tip țesut în partea periostală. În unele sisteme de implantare, periostul este mic și implantarea se poate face în interior, folosind implantul Nobel Biocare din seria Nobel Replace.

În alte sisteme, implantul are o parte periostală atât de mare, încât este practic imposibil să se acopere cu mucoasă și chiar și atunci când se pregătește clapa, implantul nu poate fi acoperit și în acest caz, se folosește sistemul TBR – Franța. Medicii începători devin uneori confuzi cu privire la concepte – implantarea deschisă și închisă este un concept, iar implantul dentar la nivel osos și la nivelul țesuturilor – cu totul alt concept. Însă, fiecare dintre cele două tipuri de implanturi dentare oferă posibilitatea de a fi plasate atât prin metoda exterioară, cât și prin cea interioară, și prin urmare, există patru combinații de echipamente operaționale. În funcție de poziția în os – spongios, bicortical, transosal și transdental, iar în funcție de panta sub care sunt așezate – axiale și înclinate.

Implant dentar – Material

În prezent, există o varietate redusă de implanturi dentare, în ceea ce privește materialul din care sunt fabricate. Majoritatea sistemelor de implant sunt fabricate din titan pur – 99,99%. Titanul este un material bioinert cu o toleranță biologică excelentă dovedită, care oferă oportunitatea de a se integra, și de aceea este atât de utilizat. Datorită prețului relativ scăzut al titanului și datorită proprietăților sale biologice excelente, titanul pur a înlocuit rapid aluminiul și oțelul în producția de implanturi dentare. Implantul clasic cu șurub de titan este următoarea invenție ingenioasă a minții umane, care a reușit să crească succesul în domeniul implantologiei și, în consecință, calitatea vieții pacienților.

În prezent, aproape toate sistemele de implant de la clinica dentară DentoCare, dar și la nivel mondial, sunt de acest tip. Motivul acestei utilizări pe scară largă este unul – stabilitatea primară bună a implantului dentar cu șurub, ceea ce duce la rezultate bune de vindecare în implantarea acestuia. În toate cazurile, este necesar să se clarifice indicațiile și contraindicațiile pentru aplicarea metodei de tratament, deoarece, există cazuri în care astfel de implanturi rămân în gura pacientului timp de decenii, fără modificări clinice și radiologice.

By dca