Gusturile sunt diferite si fiecare persoana iubeste o anumita combinatie de arome. Pe baza solicitarilor de prajituri la comanda Bucuresti, am selectat si iti prezentam cele mai populare arome, astfel incat, in zilele in care nu ai deloc inspiratie sau nu te poti decide ce anume doresti sa comanzi, sa poti arunca o privire peste lista noastra, pentru inspiratie.
- Vanilia se afla in topul preferintelor
Chiar daca vanilia pare un ingredient fin si delicat, aceasta aroma exotica nu doar ca este foarte perceptibila in retete, dar este si una dintre aromele preferate de un numar mare de cumparatori. Miniprajiturile cu vanilie pot sa fie in totalitate cu aceasta aroma sau in combinatii cum ar fi:
- Vanilie cu capsune;
- Vanilie cu cacao;
- Vanilie cu fructe de padure;
- Vanilie cu lamaie etc.
Lista este practic nesfarsita si totul depinde de preferintele celor care comanda prajiturile si de tematica evenimentul sau de sezon.
- Ciocolata este pe locul doi in preferinte
Desi sunt foarte multe persoane care prefera ciocolata, gustul usor amarui de cacao o plaseaza pe locul doi in acest top. Ciocolata este un ingredient preferat datorita faptului ca determina receptorii din creier sa induca sentimente de placere. Ciocolata este consumata in intreaga lume si este cea care da o aroma speciala deserturilor. Poti cumpara prajituri cu ciocolata simple sau ca si in cazul vaniliei, in diverse combinatii cu fructe.
- Lamaia aduce aminte de gusturile copilariei
Prajiturile cu lamaie sunt considerate fresh si potrivite pentru orice sezon. In plus, aduc aminte de retetele bunicii pentru ca lamaia a fost mult timp folosita pentru ca nu existau esentele si aromele de acum. Lamaia este preferata de toti cei care adora combinatia de dulce cu acrisor. Briosele cu lamaie au castigat foarte multa popularitate in ultimii ani si le vei gasi in portofoliul unui numar foarte mare de cofetarii.
- Banana pare ca se combina perfect cu o multime de alte arome
Banana este o aroma speciala si buna pentru mai multe combinatii cu arome variate. Prajiturile cu banane au un gust similar cu banana bread-ul clasic din filmele americane, doar ca nu le vei manca la micul dejun. Daca ai testat pana acum banana split si banana bread stii cu siguranta despre ce vorbim, iar daca nu le-ai incercat ar fi momentul sa testezi noi deserturi si sa le descoperi. Banana se combina cel mai bine cu ciocolata, insa poate fi prezenta si in prajiturile cu vanilie sau alaturi de alte fructe. Totul depinde de preferintele tale.
- Cafeaua este o alta aroma traditionala, dar mai rafinata decat lamaia
In trecut, atunci cand bunicile noastre voiau sa faca si alteva decat prajituri cu cacao si vanilie apelau fie la cafea, fie la sucul de lamaie si chiar la coaja de lamaie. Asa a ajuns cafeaua sa devina o aroma traditionala, de care ne amintim cu totii. Spre deosebire de lamaie, cafeaua da note mult mai rafinate prajiturilor, atat in aluaturi cat si in mousse-uri si sosuri, iar prajiturile cu aroma de cafea sunt foarte des intalnite pe mesele de sarbatoare.