Nu este suficient ca o locuință să arate bine în exterior și în interior, dacă structura sa nu este rezistentă. De aceea, este bine să știi că investind într-o hidroizolatie acoperis cu terasa, îți protejezi imobilul de infiltrațiile de apă pe termen lung și te bucuri de un nivel sporit de confort.
Totodată, hidroizolația te ajută să eviți reparații costisitoare, mai ales dacă este realizată corect încă din timpul ridicării construcției. Rândurile ce urmează îți vin în ajutor, pentru a putea lua cea mai bună decizie! Mai multe despre hidroizolatie acoperis cu terasa afla de aici.
Hidroizolatie acoperis cu terasa – ce reprezintă?
Pentru început, este bine să știi despre hidroizolație că este o lucrare de etanșare necesară la nivelul acoperișului, care te protejează de infiltrațiile de apă în timp. Astfel, ploile de peste an nu vor putea pătrunde în interiorul locuinței tale și nici nu vor provoca daune însemnate prin igrasie, umiditate excesivă ori deteriorarea pereților și mai apoi a structurii imobilului.
Ce tipuri de hidroizolații ai la dispoziție?
Înainte de a lua o decizie, de preferat este să știi care sunt principalele tipuri de hidroizolații pe care le ai la dispoziție. Astfel, punând în balanță rezultatele pe care ți le dorești, dar și bugetul de care dispui, îți va fi mai ușor să ajungi la o concluzie:
- membrana din PVC – are un nivel de impermeabilizare extrem de mare, fiind o soluție practică și modernă, de care te poți folosi pentru a-ți proteja atât acoperișul, cât și interiorul locuinței. Este vorba despre un material care se face remarcat prin proprietățile sale, fixându-se prin termosudare și asigurându-ți o suprafață perfect netedă. Mai mult, membrana din PVC nu favorizează apariția sporilor, a bacteriilor și nici a fungilor;
- membrana bituminoasă – disponibilă sub formă de suluri, aceasta se aplică prin tehnica lipirii la cald și are o durată de viață sporită. O poți utiliza atât pentru o locuință nouă, cât și pentru protejarea unui imobil vechi;
- membrana lichidă – datorită stării sale de agregare în timpul montajului, membrana lichidă ajunge chiar și în locurile cele mai greu accesibile. Ulterior, ea îți protează foarte bine căminul împotriva infiltrațiilor de apă, fără a-și modifica proprietățile în fața schimbărilor bruște de temperatură.
Beneficii
În ceea ce privește avantajele montării unei hidroizolații de calitate, este bine să știi și care sunt avantajele pe care ți le oferă pe termen lung. Dintre acestea, cele mai importante sunt:
- reducerea absorbției de apă;
- prevenirea formării fisurilor la nivelul pereților, a podelelor, dar și a zidurilor;
- creșterea duratei de viață a imobilului de care dispui;
- reducerea costurilor de întreținere ale clădirii tale;
- crearea unui mediu curat și sănătos;
- asigurarea unui nivel sporit de confort pe termen lung;
- montaj facil.
Montaj
Pentru montaj este indicat să apelezi cu încredere la o echipă de specialiști, astfel încât să obții rezultatele dorite. Experții dispun de cunoștințele necesare pentru a aplica orice tip de hidroizolație alegi, fie că este vorba despre membrana bituminoasă, cea lichidă ori membrana din PVC. Este suficient ca vremea să permită montajul, pentru ca partenerii tăi să se ocupe eficient de hidroizolarea acoperișului.
Milucon.ro îți propune o gamă variată de produse calitative spre care te poți orienta, pentru a-ți proteja locuința. De la hidroizolațiile clasice, până la acoperișurile verzi – pe toate le poți studia online. Tot aici vei găsi și betoane elicopterizate: https://www.milucon.ro/betoane/ de calitate, care îți oferă calitate pe termen lung. Specialiștii te ajută inclusiv și pe partea de montaj, pentru a-ți ușura munca.
Date de contact:
Email: [email protected]
Telefon: 0766 419 049