Oriunde ar merge, copiii sunt expusi anumitor lucruri care dauneaza sanatatii lor. O simpla iesire in parc, acolo unde exista locuri de joaca si unde se poate face miscare inseamna si o multime de provocari pentru copii. Sucuri acidulate, dulci si colorate sunt cumparate sa potoleasca senzatia de sete, inghetata, pop corn si vata de zahar. Toate acele bunatati consumate in exces pot duce la obezitate.

Parintele nu rezista rugamintilor copiilor si le cumpara ceea ce vor. Acasa dusmanii de temut ai micutilor sunt: laptopul si telefonul mobil. Cu ochii in ecrane toata ziua, cei mici uita sa citeasca o carte sau sa se joace un joc educativ asta si pentru ca timpul parintilor este limitat si micutii nu au cu cine sa stea de vorba.

Vestea buna a momentului este ca taberele dedicate dansului sunt o ocazie unica pentru derularea unui program 100% sanatos pentru copii.

Ele sunt organizate de clubul sportiv Dancevision si punctele forte ale acestor cantonamente sunt urmatoarele:

  1. Micutii sunt dusi zilnic in drumetii care nu implica absolut nici un pericol, ci reprezinta o provocare pentru sanatate. Iesiri in aer liber, focuri de tabara, recunoasterea unor plante medicinale si mici teste de supravietuire dincolo de lumea civilizata sunt deprinderi utile pentru toata viata.
  2. Orele de dans sunt programate zilnic, iar copiii invata lucruri noi.
  3. Copiii au ocazia sa se cunoasca foarte bine intre ei, sa lege prietenii, sa discute subiecte de interes potrivite varstei. In afara discutiilor libere dintre micuti, instructorii le vorbesc despre alimentatia sanatoasa, un stil de viata sanatos, importanta miscarii asupra organismului.
  4. Organizarea unor ateliere de desen, origami, club de lectura, dar si a unor jocuri intructiv-educative.
  5. Telefonul mobil este folosit in caz de forta majora, in rest timpul este ocupat cu lucruri utile care presupun indepartarea de ecrane.
  6. Copiii nu consuma altceva in timpul zilei, in afara meniului. Sunt interzise dulciurile si sucurile acidulate intre mese. Meniul este stabilit de catre nutritionist, portiile de mancare sunt suficiente, iar ingredientele din care se prepara mancarea sunt toate proaspete. Atat servirea mesei, cat si prepararea mancarii se fac in conditii de maxima igiena.
  7. Supravegherea permanenta a copiilor de catre instructori este facuta in asa fel, incat sa ii si responsabilizeze pe copii.

Cu siguranta ca orice parinte si-ar dori ca pentru 7-10 zile copiii sai sa fie tinuti departe de dulciuri, de sucuri si de dispozitive, de aceea vor fi incantati de oferta clubului sportiv, mai ales ca la sfarsitul taberei copiii vor sti sa danseze foarte bine.

Este pacat ca organizatorii nu s-au gandit sa pune la punct si pentru adulti asemenea programe care sa ii determine sa faca multa miscare, sa discute lucruri utile si sa invete lucruri noi, dar sa lase telefoanele de o parte si sa nu mai manance nimic intre mese!

Multi au devenit supraponderali din cauza mancatului intre mese. Micile gustari, cum ar fi: doua-trei napolitane, biscuiti, covrigi, saratele, alune fac sa se adune si sa se depuna kilogramele in plus, iar stomacul sa fie mereu plin.

O cura de slabire sanatoasa si frumoasa consta in lectii de dans sau cursuri de fitness, fiindca participantul este stimulat sa faca miscare si in acelasi timp sa asculte muzica buna, sa se miste pe ritmurile acesteia.

In cadrul taberelor de dans pentru copii sunt organizate si concursuri tematice cu premii simbolice, copiii pot sa faca parte din juriu, dar si sa evolueze in acele competitii si in plus, ei pot face singuri coregrafia momentelor.

Inscrierea copilului intr-o asemenea tabara inseamna stimularea creativitatii si formarea deprinderii acestuia de a trai sanatos. E minunat ca se gandeste cineva la copii sa le formeze un stil de viata sanatos, fiindca societatea viitorului are nevoie de tineri harnici, curajosi, creativi si ambitiosi!

Dar la acesti specialisti pot apela si persoanele care se vor casatori in curand pentru solicitarea urmatoarelor servicii:

-pregatirea dansului mirilor cu profesionisti adevarati, moment de neuitat pentru toti nuntasii care participa la fericitul eveniment;

-sonorizare nunta. Sigur ca formatia se ofera sa vina cu propria sonorizare, dar sunt suparatoare momentele acelea in care microfonul emite sunete stridente sau muzica nu se aude la fel de bina in toata sala;

– punerea la dispozitia celor care au nevoie a unei sali mari cu acustica impecabila;

-dansatori profesionisti care sa danseze in fundalul scenei in timpul dansului mirilor sau sa danseze separat, oferind adevarate spectacole de dans.

Toate aceste servicii de calitate premium sunt la preturi rezonabile, accesibile tuturor, iar ele pot fi solicitate si pentru majorate si alte petreceri private.

Dansul este una dintre cele mai vii arte, fiindca se realizeaza prin sincretismul dintre muzica divina si miscari ale corpului omenesc.

Este prea de tot frumos sa se uite cineva la un ring de dans plin de dansatori veseli si mai ales la chipurile lor scaldate in lumina bucuriei de a simti si de a trai muzica!

Pentru ca este atat de viu si de frumos, dansul nu lipseste de la nicio petrecere, iar cei care nu stiu sa danseze se intristeaza cand vad o hora sau o sarba desfasurandu-se atat de armonios.

Pana si poetii au descris dansul in operele lor, iar paginile sunt emblematice pentru literatura nationala: „Trei paşi la stânga linişor/Şi alţi trei paşi la dreapta lor;/Se prind de mâini şi se desprind,/S-adună cerc şi iar se-ntind,/Şi bat pământul tropotind/În tact uşor.”

Dansurile s-au diversificat de-a lungul vremii, fiecare categorie are farmecul ei, iar o persoana care a luat lectii de dans va fi capabila sa se descurce pe orice ritmuri.

By bl291g