Gianni Versace SRL, a fost fondata in anul 1978 la Milano. Este una dintre cele mai importante si cunoscute case internationale de moda si reprezinta un simbol al luxului italian.

Gianni Versace s-a nascut in Italia, in Reggio Calabria, in anul 1946. A devenit rapid unul dintre cei mai influenti designeri la vremea aceea si s-a facut remarcat prin colectiile sale excentrice cu imprimeuri puternice. Din pacate, in anul 1997, pe cand avea numai 50 de ani, a fost impuscat moral de un criminal in serie pe scarile casei lui din Miami, SUA. In urma acestui eveniment nefericit, fratele lui mai mic, Santo, preia compania si decine astfel CEO, iar sora lui mai mica, Donatella, preia partea de creatie, devenind Director de Creatie al Casei de moda Versace.

Casa de moda care avea sa devina un simbol al luxului italian, Casa de moda Gianni Versace, a deschis primul sau magazin Versace in anul 1978 in Via della Spiga, in Milano. Tot atunci este lansata colectia de haine pentru femei “Gianni Versace Donna”, prima sa colectie vestimentara.

Incepand cu anul 1980 compania s-a dezvoltat mult, ajungand sa aiba in colectia de articole atat produse vestimentare cat si accesorii. Prima colectie de ceasuri de mana sub marca Versace a fost lansata in anul 1989 si s-a numit Atelier. In anul 2004, licenta pentru producerea si vanzarea ceasurilor Versace a fost cumparata de Timex Group, un nume urias in domeniul ceasurilor. In anul 2007, apar din ce in ce mai multe modele de ceasuri de mana pentru barbati, prin lansarea de ceasuri in editii limitate, avand mecanisme elvetiene, cu design italian. Versace si-a pus mereu amprenta pe partea de design si se poate observa usor acest lucru.

In anul 2008, Donatella Versace prezinta in cadrul Targului International BaselWorld ceasul Gianni Versace. Ceasurile Versace sunt adevarate bijuterii, caracterizate de rafinament, elegante si sofisticate, ce imbina perfect tehnologia elvetiana cu stilul italian. Calitatea ceasurilor este data de label-ul Swiss Made. Ceasurile sunt create din materiale pretioase, avand inscriptionate motivele simbolice ale case de moda Versace: Medusa si Greca. Materialele pretioase sunt si ele prezente pe aceste ceasuri, in crearea lor: diamantele, aurul, pietrele pretioase, ceramica de calitate, geamurile din cristale safir si curelele evident din piele naturala.

In anul 200, Gianni Versace SRL deschide Palazzo Versace, primul proiect hotelier care a marcat compania de lux. Ofera turistilor o calatorie in lumea Versace, oferindu-le totodata si experienta de a se bucura de stilul de viata luxos Versace. In anul 2015 a urmat deschiderea unui nou hotel Palazzo Versace in Dubai, ca mai apoi un al treilea Palazzo Versace sa fie construit in Macao, China.

In anul 2016, Jonathan Akeroyd a preluat functia de CEO si membru al consiliului de Administratie al companiei. Donatella Versace destine atat rolul de Director Artistic cat si vicepresedinte al consiliului de Administratie. In 2018, actiunile familiei Blackstone si Versace au fost preluate de catre Michael Kors Limited. In anul 2019, Gianni Versace SRL, impreuna cu Michael Kors si Jimmy Choo, au format un grup mondial de moda de lux.

 

Descoperiti pe magazinul online de ceasuri Orologi.ro o intreaga gama de ceasuri marca Versace, atat pentru barbati cat si pentru femei. Cu siguranta o sa iubiti designului si calitatea ceasurilor Versace.