1. Desigur, primul criteriu de verificat este SIGURANȚA si site-ul de unde cumparati. Inspectați jucăria pentru a vedea dacă oricare dintre părți este prea mică pentru un copil mic; prezintă un pericol de sufocare? Respectă standardele de siguranță ale produselor de consum din America de Nord sau Europa? Are margini aspre sau ascuțite? Se va sparge sau se va sparge ușor?

 

  1. Este jucăria potrivită vârstei și / sau nivelului de dezvoltare al copilului? Cel mai adesea jucăriile vor indica nivelul de vârstă pentru care sunt concepute. Potriviți jucăria cu capacitatea și nivelul de îndemânare al copilului dumneavoastră. Dacă copilul dvs. este avansat, o jucărie pentru un copil mai mare poate fi potrivită, dar verificați dacă există piese mici dacă copilul are sub 3 ani.

 

  1. Evaluează durabilitatea jucăriei. Va rezista jocurilor grele? Va avea valoare de lungă durată? Ofera producatorul vreo garantie privind manopera si / sau uzura normala? Unele companii vor înlocui sau repara jucăriile sau piesele sparte.

 

  1. Joacă-te singur cu jucăria înainte de a o da copilului tău. Vezi dacă crezi că este bine făcut. Designul este potrivit pentru joc? Poate un copil să-și dea seama cum să-l folosească cu instrucțiuni pentru adulți?

 

  1. Jucăria este versatilă; poate fi folosit în moduri diferite? Multe jucării, cum ar fi blocuri, mașini, mâncare și veselă, păpuși și articole de îmbrăcat sunt ceea ce numim jucării deschise. Nu există o modalitate corectă de a te juca cu aceste jucării. Ele pot fi folosite în mai multe moduri diferite și pot invita explorarea creativă.

 

  1. Verificați dacă există recurs pentru copii. Jucăria invită curiozitatea, rezolvarea problemelor sau gândirea? O modalitate de a afla dacă o anumită jucărie este atrăgătoare este să priviți copiii la preșcolari sau în grupuri de joacă pentru a vedea dacă le păstrează interesul. Uneori, magazinele de jucării le permit copiilor să încerce produsul înainte ca părinții să îl cumpere. Observați reacția copilului dumneavoastră la aceste jucării de încercare.

 

  1. Luați în considerare dacă jucăria vă va provoca copilul sau îi va permite să învețe ceva nou. Există astăzi pe piață multe jucării educaționale de calitate care sunt concepute pentru a preda, a oferi practică sau a încuraja stăpânirea unui concept sau idee. Încercați să alegeți o jucărie care să fie la marginea învățării copilului dumneavoastră; asta înseamnă că jucăria este provocatoare, dar nu prea frustrantă.

 

  1. Includeți jucării concepute pentru a extinde creativitatea copilului dumneavoastră. Toți copiii au nevoie de o priză creativă. Materialele de artă, jucăriile pentru construcții, proiectele meșteșugărești, jucăriile simulate, marionetele, costumele și personajele de joacă toate stimulează imaginația și creativitatea.

 

  1. Căutați jucării care sunt doar distractive. Nu toate jucăriile trebuie să servească un scop, cum ar fi învățarea sau creativitatea. Este jucăria amuzantă, distractivă, interesantă sau chiar prostească? Includeți câteva dintre aceste jucării distractive în cutia de jucării a copilului dumneavoastră.

 

  1. În cele din urmă, ia în considerare dacă jucăria poate fi folosită pentru a-ți îmbunătăți relația cu copilul tău. Este o jucărie cu care se poate juca împreună, cum ar fi blocuri, păpuși, cărți sau jocuri? Stanley Greenspan, președinte fondator al Zero to Three promovează ideea ca părinții să petreacă timp în fiecare zi participând la o activitate cu copilul lor. Acest lucru valoros creează încredere, securitate, relație, relație și amintiri care vor dura mult după ce copilul tău pleacă de acasă.

 

Rețineți că nicio jucărie nu va îndeplini toate aceste criterii. Unele jucării vor satisface mai mult de una, oferind o valoare bună pentru bani, dar majoritatea părinților vor trebui să investească într-un număr de tipuri diferite de jucării pentru a satisface nevoile de dezvoltare ale unui copil.