Ți-ai construit o casă sau ai nevoie de o schimbare în una dintre camere? Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro te informează că, poți realiza singur/ă finisajul pereților interiori ai casei tale, astfel încât încăperea refinisată să îți ofere vibe-ul necesar.

Această activitate presupune atât creativitate, îndemânare,cât și distracție, însă nu uita că trebuie să respecți anumiți pași pe care îi vei afla în acest articol.

UNELTE + MATERIALE NECESARE FINISĂRII PEREȚILOR INTERIORI AI CASEI

Pentru finisarea pereților vei avea nevoie de anumite scule pentru construcții și de materiale speciale. Necesarul acestor unelte depinde de mai mulți factori, precum nivelul la care ai ajuns cu construirea casei (dacă este vorba de o locuință nouă) sau tehnica pe care o alegi pentru finisare.

Printre uneltele comune se numără: cutterul, scara, ruleta, echipamentul de protecție.

FINISAREA PEREȚILOR INTERIORI

Dacă zidul pe care vrei să îl finisezi este proaspăt construit, trebuie să aplici un strat de tencuială neted și egal pe toată suprafața. Chiar si pentru renovare sau redecorare este indicat să refaci tencuiala înainte de a continua procesul finisării.

După tencuiala, stratul următor poartă numele de tinci. El are rolul de a acoperi imperfecțiunile, iar peste tinci urmează gletul (aplicat în două straturi). Când gletul s-a uscat, trebuie folosită amorsa, care are rolul de a crește aderența vopselei și uniformitatea ei.

Casa de Comenzi Vindem –Ieftin.ro vă recomandă următoarele alegeri în materie de finisare a pereților interiori ai casei tale:

  1. VOPSEA LAVABILĂ

Avantajele vopselei pentru finisarea pereților sunt reprezentate de: costurile scăzute, ușurința cu care poate fi aplicată, variante de culori dintre care se poate alege și simplitatea cu care poate fi întreținută.

Vopselele lavabile au devenit extrem de populare. Gradul de lavabilitate se bazează pe posibilitatea de frecare și curățare. Pentru a alege vopseaua potrivită, trebuie să iei în considerare: gradul de lavabilitate, puterea de acoperire și timpul de uscare.

Dintre vopselele lavabile te sfătuim să alegi între: semi-lavabilă, lavabilă, super-lavabilă.

  1. TENCUIALA DECORATIVĂ

Tencuiala decorativă este mai costisitoare, însă este mai rezistentă în timp. De cele mai multe ori, specialiștii nu recomandă amatorilor să o aplice singuri, fiind un proces ceva mai complicat.

Decorarea spațiului interior este un proces de bază pentru a transforma o casă în „acasă” și pentru a-i oferi o parte din personalitatea ta. Poți experimenta cu cele cinci tipuri de finisaje și poți alege o „tematică” pentru fiecare cameră. Dă frâu liber creativității!

  1. RIGIPSUL

Rigipsul este numele materialului numit de fapt gips carton, o placă rigidă din gips turnat între două straturi de carton special, putând fi tratat cu diferite substanțe care îl fac impermeabil sau îl fac rezistent la foc, păstrându-i calitățile esențiale de a fi un material pentru construcție semifinisat, cu o greutate foarte mică, ușor de tăiat și prelucrat.

Gips cartonul este folosit pentru construcția de pereți despărțitori din rigips, tavane, placări și alte amenajări interioare cu rigips. De obicei pereții cu rigips (gips carton) se folosesc la interior, dar există și plăci speciale pentru fațade.

Sistemele de gips carton (rigips) au devenit alternativă la finisajele tradiționale realizate cu zidărie, tencuială și glet. Acestea sunt rezistente la foc, izolează fonic și asigură absorbție acustică, au eficiență termică și rezistență la umezeală ridicată, prin folosirea plăcilor speciale.

4.TAPETUL

Tapetul va fi mereu în tendințe, deși are un cost mai ridicat decât vopseaua. Totuși, prețul depinde de tipul și calitatea acestuia. Pentru aplicarea tapetului vei avea nevoie de: cutterul, pensulă, trafaletele, riglă și o scară (dacă peretele este înalt).

Poți alege între: tapetul din vinil sau PVC, tapetul textil sau din hârtie, tapetul texturat.

  1. PANOURILE DECORATIVE

Panourile decorative sunt realizate din diverse materiale și se pot aplica cu ușurință chiar și de persoanele fără experiență. Ele pot fi folosite în bucătărie și living și pot fi curățate cu ușurință.Trebuie folosit un adeziv potrivit.

Cum te poate ajuta Vindem-Ieftin.ro?

  1. Ne trimiti necesarul tău – Ai o listă de produse necesare proiectului tău? Atunci ne-o poți trimite!
  2. Vei fi contactat de către un consultant specializat – Vei primi o ofertă de preț personalizată în funcție de necesarul tău de materiale de construcții și poți negocia prețurile!
  3. După confirmarea plății livrăm comanda – Vei primi produsele direct de la producător oriunde în România!

 

Sursa foto: Pexels.com