Cand masurati un scaun de luat masa, exista cateva lucruri cheie pe care trebuie sa le luati in considerare. Aceasta include dimensiunea spatiului,dimensiunea mesei si confortul vostru si al oaspetilor. Un scaun care este perfect pentru o masa poate sa nu fie potrivit pentru alta. De aceea, este important sa gasiti un scaun care sa se potriveasca voua si spatiului vostru. Acestea fiind spuse, iata necesitatea de a cunoaste dimensiunile scaunului de luat masa:

Inaltime. Aceasta este distanta de la varful scaunului pana la podea. Aceasta masuratoare va varia foarte mult de la scaun la scaun, asa ca este important de verificat. Un scaun mai inalt va oferi un aspect general mai formal, inchis, in timp ce scaunele cu spatarul inferior va vor deschide spatiul de luat masa.

Latimea scaunului. Inseamna masurarea scaunului dintr-o parte in alta. Acest lucru va va spune cat de lat este scaunul si va dicta cate scaune pot incapea in jurul mesei.

Inaltimea scaunului. Aceasta este inaltimea scaunului de la podea pana la partea de jos a scaunului. Masuratoare foarte importanta atunci cand vine vorba de a vedea cat de bine se vor potrivi scaunele sub masa de sufragerie aleasa.

Adancime. Adancimea scaunului se masoara din partea din fata a scaunului pana in spate, astfel incat sa va asezati cat mai departe.

Inaltimea spatelui. Aceasta nu este inaltimea intregului scaun, ci mai degraba inaltimea spatarului. Stilul scaunului si suportul vor diferi foarte mult in functie de inaltimea spatarului scaunului.

Amprenta la sol. Aceasta masuratoare inseamna cat spatiu pe podea, sau amprenta la sol, ocupa scaunul. La fel ca si latimea scaunului, aceasta va va ajuta sa decideti cate scaune veti putea incadra in jurul mesei.

Pentru a ajuta la determinarea adancimii scaunului, se foloseste o masuratoare antropometrica (care este o masurare a corpului uman). Aceasta este practic lungimea orizontala de la cea mai mare parte din spate a feselor pana la spatele piciorului inferior. Din acest motiv, scaunele produse in masa, in scoli si locuri publice, de exemplu, au de obicei 38 pana la 43 cm in adancime. Cu toate acestea, adancimea multor scaune de luat masa va fi mai mare decat aceasta pentru a oferi si mai mult sprijin si confort.

Inaltimea optima a scaunului de sufragerie este atunci cand exista 26 cm pana la 30 cm intre partea superioara a scaunului si partea superioara a mesei. Daca scaunul este de 46 cm pana la 51 cm de la podea la partea superioara a scaunului, acesta se va potrivi bine sub o masa cu inaltime standard, oferind in acelasi timp mult spatiu pentru picioare. Nu uitati ca scaunele cu o perna generoasa ar putea avea o inaltime generala mai mare a scaunului, asa ca va trebui sa lasati spatiu pentru comprimarea pernei.

Cu atat de multe stiluri disponibile, puteti fi cu adevarat creativ cand vine vorba de a va alege propriul scaun elegant. Cu toate acestea, daca va puneti urmatoarele patru intrebari, va veti concentra ideile si va va ajuta sa va restrangeti cautarea:

Cat de des veti folosi scaunele de luat masa? – Daca sala de mese este centrul social al casei si veti folosi scaunele zilnic, veti dori un material rezistent si usor de curatat. Scaunele noastre sunt potrivite pentru utilizarea de zi cu zi, dar curatarea si intretinerea materialului va fi intotdeauna un punct cheie de luat in considerare.

Cat timp veti sta pe scaun? – Asta va va ajuta sa alegeti ce forma si ce suport are scaunul. Daca sunteti in cautarea acelui factor de confort suplimentar in timpul discutiilor lungi dupa cina, un scaun de luat masa bine captusit, spatar inalt sau cotiere va va oferi mult sprijin atunci cand sunteti asezat.

Care este bugetul? – Probabil ca unul dintre cei mai mari factori de decizie va fi bugetul vostru, asa ca cel mai bine este sa aveti o idee aproximativa despre cat ati dori sa cheltuiti pe scaunul de luat masa. Materiale precum pielea reala au un aspect si o senzatie instantanee de calitate. Cu toate acestea, acest lucru are ca rezultat un pret putin mai mare. Daca un material este in afara intervalului de pret, exista intotdeauna optiuni alternative disponibile. Pielea artificiala, de exemplu, va va permite sa creati stilul si aspectul pe care vi le doriti fara sa va depasiti bugetul.

Cat spatiu aveti? – Daca aveti o masa extensibila unde nu aveti nevoie de locuri suplimentare tot timpul sau daca aveti putin spatiu, luati in considerare un scaun de sufragerie stivuibil, astfel incat sa puteti stivui si depozita orice scaune suplimentare cand nu sunt in uz.

Principalele avantaje ale unui scaun de sufragerie tapitat sunt ca acest stil arata adesea elegant si este adesea captusit. Spre deosebire de scaunele de sufragerie din plastic, lemn sau metal, spatarul unui scaun tapitat este de obicei captusit confortabil. Adaosul de material de tapiterie face ca acest tip de scaun sa fie mai elegant, mai formal si mai complet. Un set de scaune de sufragerie tapitate are avantajul de a se potrivi bine cu o masa fina din lemn. Modelul scaun dining tapitat OASIS cappuccino de la domicilio.ro este ideal pentru orice tip de locuinta!

Scaunele netapitate, de obicei, nu arata suficient de elegante pentru a functiona intr-o sufragerie formala. Unele scaune din lemn sculptat s-ar putea combina bine cu o masa formala, dar nu ofera un scaun la fel de confortabil ca soiurile de scaune tapitate. Un scaun de sufragerie tapitat poate fi modern sau traditional in stil. Scaunele de sufragerie detaliate din lemn cu scaune tapitate sunt traditionale, in timp ce versiunile Parson cu spatar drept, acoperite cu material textil, au un design mai modern. A putea alege scaune de sufragerie tapitate in stilul care se potriveste cel mai bine mesei si decorului casei este un mare plus.

 

By bl291g