Durerile musculare sunt cele mai frecvente dureri cu care ne confruntam. Acestea sunt cauzate de o serie de motive, postura incorecta a corpului, multele ore petrecute la birou, realizarea unor activitati fizici sau dormitul in niste pozitivii gresite sau pe o saltea care nu mai este conforma, sunt doar cateva dintre motivele pentru care de multe ori ne plangem de dureri musculare. De multe ori acestea pot fi foarte dureroase si persistente. Din fericire, in multe dintre situatiile in care apar dureri musculare este nevoie doar de un masaj terapeutic pentru ca acestea sa dispara.

Beneficiile oferite de catre masajul terapeutic

Realizat inca din cele mai vechi timpuri, masajul este tehnica utilizata in mai multe scopuri, tratarea durerilor musculare fiind unul dintre scopurile pentru care este utilizat masajul. Dar, pentru ca tehnologia a avansat in toate domeniile de activitate, masajul este utilizat si in alte scopuri. Masajul de relaxare, anticelulitic, facial, sportiv, limfatic, reflexogen, sunt doar cateva dintre tipurile de masaj care pot fi realizate. Pentru ca masajul sa ofere o varietate cat mai mare de avantaje este necesar ca acesta sa fie realizat de catre o persoana care este specializata in realizarea acestei terapii. Asta nu inseamna ca masajul de relaxare nu poate fi realizat de catre orice persoana care doreste sa ofere partenerului cateva momente de relaxare.

Realizat intr-un mod cat mai corect, masajul terapeutic ofera o varietate mare de beneficii, cateva dintre cele mai importante fiind urmatoarele:

  1. Relaxeaza musculatura ceea ce face ca durerile musculare sa devina din ce in ce mai putin dureroase. Este un avantaj important avand in vedere ca multi dintre noi ne plangem destul de des de dureri musculare.
  2. Reducerea spasmelor si crampelor este un alt avantaj oferit de catre realizarea masajului terapeutic. Acest beneficiu apare ca urmare a relaxarii musculaturii.
  3. Stimuleaza organismul pentru a putea furniza mai mult oxigen catre organele vitale. O astfel de situatie este necesara pentru a putea avea un stil de viata cat mai sanatos. Acesta este unul dintre avantajele care este obtinut doar in cazul in care masajul terapeutic este realizat de catre o persoana care este specializata in realizarea acestei activitati.
  4. Stimuleaza sistemul imunitar pentru ca acesta sa devina si mai activ in lupta cu factorii care ne afecteaza starea de sanatate. Avand in vedere ca multi dintre noi au un sistem imunitar care nu de fiecare data reuseste sa respinga amenintarile venite din mediul exterior este recomandat ca periodic sa beneficiem de o serie de sedinte de masaj terapeutic. Aceasta recomandare vine mai ales in perioada anotimpului rece, perioada in care si sistemul imunitar are de suferit. Pentru ca o astfel de recomandare sa aiba efectul dorit trebuie ca sedintele de masaj terapeutic sa fie realizate de catre o persoana specializata in realizarea acestui tip de masaj. De regula, in saloanele de masaj sau in centele de recuperare medicala lucreaza astfel de persoane insa acestea pot fi contactate si in mod privat.
  5. Creste flexibilitatea articulatiilor. Gratie acestui avantaj apar mult mai rar durerile musculare iar persoanele in cauza se bucura de o mai buna mobilitate.
  6. Stimuleaza circulatia sanguina ceea ce conduce la imbunatatirea functionarii organismului. Stare de bine resimtita de catre organism este unul dintre beneficiile oferite de catre stimularea circulatiei sanguine.
  7. Reduce perioada de recuperare prin care trebuie sa treaca anumite persoane. Este un detaliu important mai ales pentru persoanele care trebuie sa se intoarca cat mai repede la activitatile pe care le realizau inainte de a avea nevoie de o perioada de recuperare.
  8. Este foarte eficient in diminuarea nivelului de stres. Relaxarea simtita in timpul masajului terapeutic este un calmant nu doar din punct de vedere fizic ci si din punct de vedere psihic. Gratie acestuia nivelul de stres se diminuiaza din ce in ce mai mult. Avand in vedere ca stresul a devenit o boala este clar ca din ce in ce mai multe persoane ar trebui sa apeleze la masajul terapeutic realizat de catre o persoana specializata.
  9. Nu in ultimul rand, stimularea organismului pentru ca acesta sa produca cat mai multe enforfine este un alt beneficiu oferit de catre masajul terapeutic. Este stiut faptul ca enforfinele contribuie la reducerea durerilor, la diminuarea stresului si la oferirea unei stari generale de bine.

Masajul terapeutic trebuie sa fie realizat de catre persoane care sunt specializate in prestarea acestui tip de masaj

Aceste avantaje dar si multe altele sunt obtinute doar in cazul in care masajul terapeutic este realizat de catre persoane care au urmat niste cursuri de specializare. In timpul acestor cursuri sunt prezentate tehnicile care trebuie sa fie realizate in timpul masajului pentru ca organismul sa poata fi stimulat cat mai bine. De asemenea, in timpul cursurilor sunt prezentate si punctele cheie care trebuie sa fie masate pentru ca organsimul sa fie stimulat si sa se poata bucura de avantajele mai sus mentionate. Asadar, daca este specializata persoana care realizeaza masajul si care este nivelul de experienta pe care aceasta il are sunt doua dintre cele mai importante detalii care trebuie sa fie analizate pentru a putea beneficia de un masaj terapeutic realizat ca la carte. Evident, astfel de persoane se gasesc in primul rand in saloanele de masaj si in centrele care ofera servicii de recuperare medicala. Dar, astfel de persoane pot fi identificate si din alte surse pentru ca in piata exista foarte multe persoane care au urmat cursurile de specializare care ofera posibilitatea de a profesa aceasta meserie.

By bl291g