casti moto

Pasiunea pentru motociclete este una care poate fi cu greu comparata cu altele, din punctul de vedere al intensitatii. Pasionatii de moto sunt gata sa investeasca sume importante in accesorii si echipamente de protectie. Motivul principal pentru care acest domeniu naste atat de multe pasiuni consta in senzatiile uimitoare pe care mersul pe motocicleta le ofera oricand.

In plus, accesoriile pe care le utilizeaza un motociclist pot sa il ajute sa fie mereu mai in siguranta, dar si sa iasa in evidenta si sa aiba o imagine impozanta printre ceilalti pasionati. O optiune tot mai populara in randul pasionatilor de moto din Romania este reprezentata de modelele de casti moto retro de pe Sport-Mag.ro. Iata de ce au cucerit acest tip de casti publicul format din pasionatii de motociclism din Romania!

Casti moto retro, alternativa la moda in 2022

Finalul anului 2021 a adus cu sine si retragerea din activitate a unuia dintre cei mai indragiti motociclisti profesionisti din istorie, Valentino Rossi. Carisma si performantele celebrului campion italian au determinat multi oameni sa dezvolte pasiuni pentru motociclete, de-a lungul anilor.

casti moto

Orientarea tot mai multor moticiclisti catre accesorii precum casti moto retro pare a fi un tribut adus multiplului campion si perioadei de inceput a carierei sale. Insa nu acesta este motivul real pentru care pasionatii prefera castile retro.

Design-ul acestora este principalul argument, deoarece aceste casti aduc in prim-plan un aspect clasic, extrem de indragit, care creeaza o alura de “bad boy“ oricui le poarta. In plus, doar modelul castilor este retro.

Din punctul de vedere al performantelor si confortului, cele mai bune casti moto retro sunt la fel de eficiente precum cele cu design modern. O casca pentru motocicleta cu aspect retro, dintre cele mai bune, este fabricata la exterior din fibra de carbon si beneficiaza de inchidere double-D.

De asemenea, un astfel de model poate sa cantareasca chiar si doar 860g. Exista si modele mai grele, de pana la 1,2 kg, insa totul depinde de complexitatea si multimea accesoriilor de care dispune casca. Pe langa elementele ce tin de modul de decoratiune al castii si de forma sa, exista si alte aspecte care definesc anumite modele ca fiind retro.

Ce alte beneficii ofera castile retro?

Principalul element specific pentru o casca retro este reprezentat de deschiderea frontala foarte mare. Aceasta permite un unghi de vizibilitate generos, care faciliteaza utilizarea ochelarilor. Ochelarii pot fi si ei, fireste, retro, mai ales ca si acest accesoriu este foarte in voga, in prezent.

Si confortul este asigurat la cele mai inalte standarde, gratie interiorului dotat cu o captuseala foarte moale. Cele mai bune casti moto retro asigura posibilitatea de a indeparta captuseala pentru obraji si de a o spala, fara teama ca se va deteriora. Unele modele de casti moto retro dispun si de parasolare detasabile, precum si de carcasa de ABS, care asigura o protectie sporita in caz de impact.

Asadar, se poate concluziona ca nu este deloc o surpriza faptul ca modelele retro sunt atat de populare printre pasionatii de motociclete din Romania. Sigure, confortabile si cu un design extrem de atractiv, acestea sunt disponibile la preturi excelente pe Sport-Mag.ro. Alege si tu sa te protejezi corespunzator atunci cand mergi cu motorul, fara a te priva, insa, de placerea de a purta accesorii cu adevarat cool.

By andreea