cat tine un aparat dentar invizibil

Aparatele dentare transparente au devenit o alternativa populara la aparatele dentare metalice atat pentru adolescenti, cat si pentru adulti. Tratamentul implica gutiere transparente, aproape invizibile si un plan personalizat pentru dintii tai. Daca te gandesti la tratamentul cu un aparat dentar invizibil, s-ar putea sa te intrebi cat tine un astfel de aparat dentar transparent; inclusiv cat de lunga este perioada de tratament si care sunt rezultatele de lunga durata.

Odata ce perioada initiala de tratament a fost incheiata, rezultatele lunilor de purtare a aparatului dentar Invisalign sunt concepute pentru a dura toata viata.

Durata tratamentului Invisalign

Fiecare plan de tratament Invisalign este unic in functie de dintii tai. Medicul ortodont va dezvolta un plan de tratament personalizat care va implica o serie de gutiere invizibile. La fiecare doua saptamani, pacientul va primi un nou set de gutiere, fiecare set aplicand treptat presiune pentru a promova miscarea.

Pentru a muta treptat dintii in pozitia dorita, gutierele Invisalign trebuie purtate timp de 22 de ore in fiecare zi. Puteti indeparta gutierele atunci cand mancati, beti si va spalati pe dinti.

Pacientilor li se va cere sa -si viziteze medicul ortodont la fiecare patru pana la sase saptamani pentru a se asigura ca tratamentul progreseaza. In medie, tratamentul dureaza aproximativ 12 luni.

Cat dureaza un aparat dentar invizibil? Conceput pentru a dura o viata

Experienta ta nu se termina odata ce tratamentul tau cu aparatul dentar aduce zambetul tau exact acolo unde vrei sa fie. Indiferent de ce fel de tratament ortodontic ai primit, este posibil sa fii nevoit sa porti dispozitive de retinere pentru o perioada de timp pentru a evita ca dintii sa se intoarca acolo unde erau inainte. Dispozitivele de retinere vor ajuta la mentinerea rezultatelor, vor proteja investitia in astfel de aparate dentare si va vor mentine dintii aliniati pentru toata viata.

Pentru ca tratamentul cu aparate dentare sa dureze tot restul vietii, asigurati-va ca tineti pasul cu regimul de tratament. Vizitati-va medicul ortodont ori de cate ori este necesar si schimbati-va gutierele la timp. Si, in cele din urma, purtati dispozitivele de retinere atunci cand este necesar, atat timp cat este indicat. Nu ar trebui sa aveti nevoie de bracket-uri metalice, vizite frecvente la dentist sau fire dureroase pentru a va mentine dintii in pozitie dupa tratamentul ortodontic.

Cum se intretine un aparat dentar invizibil?

Daca doriti sa va indreptati dintii discret si rapid, atunci va va placea sistemul Semilezor! Acest tratament ortodontic foloseste o serie de gutiere de aliniere transparente pentru a va imbunatati muscatura si pentru a va alinia dintii. Doar avand mare grija de gutiere si purtandu-le pe tot parcursul zilei, veti vedea o transformare uluitoare a aspectului gurii, dar pentru asta trebuie sa invatati si cum sa curatam aparatul dentar.

Una dintre cele mai bune moduri de a avea grija de tavile gutiere este sa le cureti des. Intra in rutina de a le curata atat dimineata, cat si seara, cand te speli pe dinti. Pentru a face acest lucru, utilizati pasta de dinti si o periuta de dinti moale pentru a freca usor ambele gutiere. Acest lucru va va ajuta sa eliminati bacteriile din gutiere care altfel v-ar putea deteriora dintii sau chiar v-ar putea afecta sanatatea.