ce periuta de dinti sa folosim

Exista multe tipuri diferite de periute de dinti – vin in toate formele si dimensiunile, asa ca, evident, trebuie sa difere intr-un fel. Dar pentru un om obisnuit, nu este intotdeauna evident care sunt aceste diferente. Alegerea unei periute de dinti nu trebuie sa fie dificila daca stii ce cauti, iar alegerea celei potrivite pentru tine este o experienta personala. Daca, la fel ca majoritatea oamenilor, nu te-ai gandit niciodata la asta, iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand vine vorba de diferitele tipuri de periute de dinti disponibile pe piata, iar aici poti descoperi diferenta dintre periuta de dinti manuala si cea electrica.

Cum difera perii periutei de dinti?

Perii vin in trei tipuri principale; moale, mediu si tare. Dentistii tind sa recomande perii moi, deoarece nu sunt la fel de duri cu smaltul ca alte tipuri. Periutele moi sunt, de asemenea, mai usoare pentru gingii si ajuta la evitarea retragerii gingiilor.

Perii de pe periuta de dinti au, de asemenea, diferite forme si lungimi, inclusiv plate, bombate sau ondulate. Perii bombati sau rotunjiti sunt cei mai recomandati, deoarece sunt mai blanzi cu dintii tai, dar totusi indeparteaza placa si resturile nedorite. La sfarsitul zilei, aceste diferente sunt mici si ar trebui sa mergi cu ceea ce ti se pare potrivit.

Cum difera manerul si capul periutei de dinti?

Marimea periutei de dinti face, de asemenea, o diferenta. Capetele mai mari pot parea ca ar face o treaba mai buna de curatare, dar, de fapt, pot fi mai putin manevrabile in gura si mai greu de introdus in colturi. Capetele mai mici de periuta de dinti pot ajunge mai usor pe partile laterale si din spatele molarilor, facand astfel o munca mai buna de curatare.

De asemenea, este important sa alegeti periuta de dinti de dimensiunea potrivita pentru persoana de dimensiunea potrivita. Copiii si adolescentii ar putea sa nu aiba suficient spatiu in gura pentru o perie de dimensiune completa, ceea ce ar putea fi inconfortabil si mai putin eficient.

Manerul unei periute de dinti nu are niciun efect asupra curatarii, dar joaca un rol in timpul de curatare. Daca este incomod de tinut, periajul va tinde sa fie scurtat, in special pentru copii. Exista multe forme si modele pe care sa le incerci, dar totul se rezuma la alegerea personala si la felul in care te simti.

Periuta de dinti electrica sau manuala

Periutele de dinti electrice au avantajele lor si, atunci cand sunt folosite corespunzator, fac o treaba la fel de buna de curatare a dintilor ca si cele manuale. Periutele de dinti traditionale ofera oamenilor o senzatie tactila de curatare, pe care multi o prefera si sunt, de asemenea, mult mai ieftine. Ambele tipuri sunt folosite pentru albirea dintilor.

Exista unele cazuri in care o periuta electrica poate fi de preferat. Copiii au adesea probleme cu curatarea corecta a dintilor, iar una electric poate face o treaba mai buna. De asemenea, sunt mai bune pentru oricine cu probleme de dexteritate, cum ar fi artrita.