implant dentarimplant dentar

Problemele pe care le poate rezolva un implant dentar sunt multiple si nu se refera doar la inlocuirea cu succes a unuia sau mai multor dinti lipsa, care astfel isi recapata functiile normale.

De fapt, acest tip de tratament revolutionar disponibil si pe www.dentalexcellence.ro are efecte pozitive asupra intregii cavitati bucale, beneficiile fiind vizibile inclusiv atunci cand vine vorba despre dintii invecinati.

Riscurile care apar dupa pierderea unui dinte

Indiferent de modul in care este pierdut un dinte, una dintre principalele consecinte negative consta in fenomenul migratiei dintilor invecinati celui pierdut. Ei incep sa se deplaseze foarte usor din cauza faptului ca pe arcada dentara ramane un spatiu liber, spre a carui umplere organismul tinde in mod natural.

Dintii vecini incep sa se incline spre spatiul ramas gol, iar dintele de pe arcada de sus coboara, de asemenea, spre spatiul liber. Daca acest fenomen este lasat sa se desfasoare pe o perioada indelungata de timp, exista riscul ca pe viitor sa nu mai existe loc suficient pentru inserarea unei radacini artificiale specifice unui implant dentar si nici a coroanei care ar trebui montata pe acesta.

Exista si alte consecinte nedorite ale pierderii dintilor. Acestia pot iesi din alveola, ceea ce duce la dezgolirea radacinilor, aparand riscul ca nu mai putin de jumatate din radacina sa fie expusa. Astfel, dispare etanseitatea de la nivelul gingiei, ceea ce permite patrunderea bacteriilor si aparitia bolii parodontale.

Riscul cel mai serios consta insa in necrozarea osului, care poate conduce chiar si la pierderea dintelui. De asemenea, pot sa apara si resorbtii osoase severe, astfel incat osul ramas sa nu mai fie capabil sa sprijine un implant dentar. In consecinta, va fi nevoie de aditie osoasa, ceea ce ridica atat costurile, cat si timpul necesar pentru efectuarea unui tratament.

Beneficiile utilizarii unui implant dentar

Calea sigura de stopare a tuturor acestor fenomene nedorite, care pot sa aiba efecte devastatoare asupra starii de sanatate, este recurgerea rapida la solutia reprezentata de un implant dentar. Cu cat se reduce timpul in care spatiul ocupat de dintele pierdut ramane liber, cu atat scade riscul aparitiei unor consecinte negative.

Inserarea rapida a unei radacini artificiale opreste complet procesul de migratie. In plus, sunt evitate si riscul de acumulare deranjanta, in spatiul liber, a unor resturi alimentare, precum si cel de aparitie a unor spatii inestetice.

Alegerea solutiei potrivite va avea drept beneficii, inclusiv evitarea unor tratamente mai complexe. Daca actionezi la timp, reusesti sa eviti procesele de atrofie osoasa, de resorbtie osoasa si de retractie gingivala, iar tesuturile din jurul radacinii dintelui care a fost pierdut sau extras reusesc sa isi mentina forma naturala.

Prin urmare, implantul va reusi sa ofere o priza foarte buna, fiind integrat perfect in tesutul osos, permitand refacerea coroanei dentare si reluarea functiilor masticatorii. In consecinta, te vei putea bucura din nou de mancarurile preferate, iar in timp nu vei mai putea sa faci diferenta intre dintii naturali si cei care se sprijina pe un implant dentar.

Nu amana vizita la cabinetul stomatologic! O decizie potrivita, luata la timp, te scuteste de numeroase probleme si are multiple efecte pozitive asupra starii tale de sanatate!

 

 

 

 

By andreea