Azi, oamenii sunt fascinați de amenajarea si decorarea caselor cu soluții moderne dar functionale. Prin urmare, arhitectii și constructorii propun din ce in ce mai mult, suprafete vitrate mari pentru a oferi casei privelistea exterioara dar și pentru pătrunderea luminii naturale.

Decorarea locuintelor, în această eră modernă nu este deloc o sarcină usoara – deoarece trebuie să fie intr-o nota estetica unitara, luând în considerare atat durabilitatea cat și confortul. Ferestrele mari sau usile culisante, fie că sunt plasate în dormitor sau în sufragerie, joacă roluri importante în a da casei o notă chic și a aduce utilitatea.

De ce sa nu ne rezumam la ferestrele mici, cu care am fost obișnuiți in Romania?

Nu există nicio îndoială cu privire la avantajele geamurilor mici (mai ales cand privim vechiile case din mediul rural, din tara noastra) – totusi, merita sa privim spre viitor si sa descoperim cum si ferestrele mari au propriul set de avantaje. Acestea sunt capabile să ne conecteze casa cu lumea exterioară și cu frumusețea naturii. Tot mai multi romani aleg suprafete vitrate mari, fie ca sunt ferestre osciloculisante sau usi culisante din profil de aluminiu sau PVC.

Unde sa le proiectam și să le montam?

Nu există nicio îndoială cu privire la avantajele ferestrei mici, dar ferestrele mari au propriul set de avantaje. Ferestrele mari sunt capabile să vă conectez casa cu lumea exterioară și frumusețea naturii.

  • Puteți opta pentru o fereastră mare, din profil de aluminiu în sufragerie – aceasta poate acoperi tot peretele. Facand astfel, vei descoperi ca nu mai este nevoie sa insisti pe munca de decorare a interiorului casei. Nu iti doresti sa contrastezi cu frumusețea naturala, plina de culori din exterior, nu-i asa? Plasand chiar aici o fereastră  sau o culisanta mare, mai ales într-un spatiu mic, veti permite luminii naturale sa patrunda din belsug in casa  și să facă locul să pară mai deschis și mai spațios. Exista o multime de usi glisante disponibile, cu suprafete vitrate enorme si cu o functionare fara repros – ce mod mai bun de a te bucura de privelistea orasului sau calmul naturii? In plus, ajungi repede in curte sau pe terasa.
  • Ferestrele mari pot sa fie folosite si pentru un flux de energie, iar privelistile cu arbori sau copaci completează designul interior și creează dormitoare ideale pentru relaxare. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la stilurile de decorare a interiorului, deoarece priveliștea verde și fereastra de sticlă adaugă o nota chic întregii camere, facand dormitorul sa se simtă mai confortabil și mai mare.
  • Alegeți suprafete mari de sticlă și încercați să amenajati interioarele cu plante sau culori verzi naturale. Folosiți și culori închise pentru a transforma încăperile mari și mici în spații de locuit voluminoase, aerisite și calde. De asemenea, in functie de amplasarea casei, aceste ferestre pot sa ofere o vedere panoramică ce sa schimbe întregul aspect al camerei și ambianța acesteia.

Descopera la HELIOS un plus de inspirație pentru spatiul tau si cere acum o oferta pentru ferestrele dorite!

  • Geamuri luminoase, chiar langa fotolii sau canapele – o fereastră mare ce se deschide din zona de relaxare, catre grădină, este un moment de vis. Puteți avea propriul living de poveste, doar privind prin fereastra de sticlă. Acest lucru nu se va adăuga doar la luxul casei, dar va crea si ambianța perfectă pentru a petrece seara cu cei dragi, intr-un mod aparte.
  • Ferestre mari, albe si negre – acest aspect monocromatic poate fi perfect in zona unei oglinzi mari amplasate în cameră. Locul va parea mai luminos și mai frumos, deoarece ferestrele superbe din podea până în tavan oferă priveliști uimitoare, iar o oglindă înaltă mărește spațiul și mai mult. Adauga un scaun comod sau o sofa lângă fereastră si te vei umple de pace privind viata din afara casei.

Amintiți-vă, indiferent de aspectul pe care îl alegeți (folosind aceste idei de ferestre mari) potriviti  culorile cu privelistea de afara pentru a face locul mai placut, in orice moment al zilei.