brad artificial lux

Pentru mulți, un brad artificial reprezintă o alegere mult mai bună decât un brad natural atunci când vine vorba de încărcarea atmosferei de sărbători cu simbolurile cunoscute de ani întregi.

În ceea ce privește avantajele pe care le are un brad artificial, acestea sunt mai mult sau mai puțin evidente, de la faptul că poate fi folosit ani la rând până la faptul că nu necesită condiții speciale atunci când înfrumusețează casa decorat fiind, însă mulți se întreabă cum să aleagă bradul artificial?

Există atâtea modele din care poți alege, dar care este cel mai potrivit? Să fie unul verde? Sau unul alb? Să fie unul mai mic sau mai mare, mai bogat sau mai subțire? Iată mai jos câteva informații care te-ar putea ajuta să faci alegerea potrivită.

Diferite tipuri de brad artificial

Bradul verde este tipul de brad artificial cel mai des întâlnit, acesta fiind, din punct de vedere vizual, foarte asemănător cu un brad natural. Există și modele îmbogățite cu conuri de pin care par naturale pentru a crea un efect vizual și mai frumos.

Bradul artificial verde, dar îmbogățit cu zăpadă, de regulă spre vârful crengilor, este un tip de pom artificial care încearcă să creeze impresia că iarna este în toi, iar zăpada îi înfrumusețează aspectul veșnic verde.

Bradul artificial colorat în culori precum roz, alb, mov, roșu și altele asemenea face parte din categoria brazilor moderni. Riscul de a alege un astfel de brad este acela că moda culorilor se schimbă de la an la an și este posibil ca în anul următor să vrei o altă culoare a bradului decât cea avută anul trecut.

Un brad artificial parțial decorat, prevăzut cu lumini de tip LED, este unul dintre tipurile de brazi care ușurează munca oricui, dat fiind că nu mai este nevoie decât de câteva globuri și accesorii de decorat, iar produsul final care să încânte privirile tuturor este gata.

alegere brad artificial

Alte criterii de selecție pentru brazi artificiali

Dimensiunea bradului reprezintă un alt criteriu important atunci când alegi un pom artificial – înălțimea și diametrul acestuia sunt foarte importante, deoarece acesta trebuie să se încadreze în spațiul pe care îl ai disponibil. Așadar, nu uita să ții seama de înălțimea camerei atunci când alegi bradul pe care vrei să îl împodobești.

Forma pomului artificial este un alt criteriu de luat în seamă. Un brad de Craciun artificial poate avea formă conică, fiind vast în partea de jos și mai îngust spre vârf, însă acesta poate avea și forme neregulate, ceea ce îi oferă, de regulă, un aspect mai natural.

Materialul din care este realizat bradul este la fel de important. Modelele pentru buget redus sunt realizate de regulă din PVC comprimat, un material care poate fi stabilizat cu plumb.

Odată cu trecerea timpului, acesta poate elibera praf dăunător, așadar sunt de preferat brazii de o calitate mai bună, cu ace din polietilenă, care sunt fabricați în matrițe. Mulți dintre brazii artificiali primesc tratament ignifug pentru a se evita orice accident cauzat de proximitatea de o sursă de foc sau de lumânări, de exemplu.

În ceea ce priveste costul unui brad artificial, acesta începe de la sume modice până la sume care par foarte mari, însă pentru stabilirea unui preț corect se au în vedere diverse aspecte, de la calitatea materialului la numărul de ace, dimensiunea bradului sau aspectul general ori diverse decorațiuni cu care acesta este prevăzut.

De obicei detașabil în mai multe părți, cu ramurile pliabile, un brad artificial devine un obiect de decor extrem de ușor de asamblat. Ceea ce îl recomandă este mai ales diversitatea de forme, culori și designuri în care se găsește pe piață, în acest fel oferind posibilitatea fiecărui client de a-și satisface propriile preferințe în legătură cu alegerea unui brad potrivit pentru decorarea casei de Crăciun.

By Danut