Pentru a mentine dormitorul unui copil curat si ordonat, este important ca acesta sa fie echipat cu o piesa de mobilier pentru depozitarea hainelor si a altor lucruri personale. Cum sa alegeti acest mobilier astfel incat sa fie adaptat nevoilor? Care sunt criteriile de retinut atunci cand cumparati un dulap superb? Atunci cand cumperi mobilier pentru copii alege piese care sa fie foarte sigure pentru acestia. Astfel, vei reusi sa faci cele mai bune impresii fara sa fie nevoie sa faci modificari.

Un dulap decorativ si functional

Inainte de a alege dulapul pentru camera unui copil, este important sa verificati mai intai unde va fi instalat. Este esential sa tineti cont de acest lucru atunci cand evaluati dimensiunile mobilierului care urmeaza sa fie achizitionat si sa impiedicati ca acesta sa fie prea mare pentru a se potrivi in locul dorit. Din fericire, designerii concureaza in creativitate pentru a proiecta mobilier practic care sa nu ocupe prea mult spatiu in timp ce are capacitatea de a depozita o multime de obiecte. Cumpara dulapuri pentru copii de buna calitate si cei mici iti vor fi recunoscatori pentru asta. Astfel, vei fi sigur ca dulapurile pe care le cumperi pot fi utilizate in deplina siguranta si fara sa existe riscul de accidente.

Avand in vedere dimensiunea sa impunatoare, un dulap nu va trece neobservat in camera unui copil. De asemenea, este important ca acesta sa fie in armonie cu decorul camerei. In caz de renovare, este relativ usor sa gasiti mobilier deja asortat (pat, birou, dulap, masa de toaleta, rafturi etc.). Aceste piese de mobilier sunt adesea declinate in diferite stiluri pentru a le permite celor mici sa evolueze intr-un univers fantastic, inspirat de personajele lor preferate de desene animate.

Exista multe idei de decorare pentru o camera pentru copii. Parintii au astfel posibilitatea de a alege culorile mobilierului in functie de o tema specifica.

  • Alegerea pentru nuante pastelate sau diferite nuante de aceeasi culoare este ideala pentru a te amesteca in lumea unei mici printese sau in lumea Barbie.
  • Datorita mobilierului colorat adaptat dimensiunilor lor, copiii vor participa cu placere la depozitarea hainelor, incaltamintei si diverselor obiecte. Cheia este sa aveti grija ca acestia sa poata accesa diferitele spatii de stocare.

Intr-adevar, pe langa faptul ca este un element principal al decorarii camerei unui copil, este crucial ca dulapul sa aiba aceeasi inaltime cu copilul, astfel incat acesta sa poata veni cu usurinta si sa-si obtina isi impatureasca singur hainele personale si sa le puna deoparte. Pentru ca acestia sa prinda cu usurinta acest obicei, este important sa ii faci sa doreasca sa o faca in mod voluntar, oferindu-le mobilier de depozitare functional. Scopul camerei unui copil este de a crea un spatiu distractiv si functional, astfel incat copilul sa poata dormi in pace, sa studieze in pace si sa se joace in siguranta.

Criteriile de retinut atunci cand alegeti un dulap pentru copii

In unele cazuri, nu mai este vorba de modernizarea camerei copilului, deoarece aceasta este deja echipata. Dar pe masura ce copiii cresc, uneori devine necesar sa adaugati un nou dulap pentru a avea mai mult spatiu de depozitare.

Pentru a juca cartea originalitatii, nu este esential sa alegeti un dulap pentru camera unui copil in acelasi stil cu patul. A devenit intr-adevar o tendinta de a selecta mobilierul nepotrivit pentru a decora camerele casei. Acest sfat deco este valabil indiferent daca este pentru culoare, materialul de fabricatie sau designul (contemporan sau traditional). Indiferent de stilul sau, dulapul trebuie sa fie robust pentru a rezista in timp si practic pentru a permite micutilor sa isi formeze un obicei in aranjatul hainelor.