Aparatele si electrocasnicele din bucatarie iti fac in mod automat viata mai usoara. Daca trebuie sa storci un fruct ai un aparat care sa faca asta, daca vrei sa incalzesti cina rapid atunci poti sa te bazezi pe cuptorul cu microunde. Insa, oricat de utile ar fi electrocasnicele si aparatele pe care le folosesti in bucatarie partea cea mai putin placuta este reprezentata de cablurile care sunt peste tot.

O bucatarie in care sunt ascunse cablurile pare si mai curata, ordonata si ingrijita. Asadar, iti vom oferi cateva sugestii utile despre cum poti sa le maschezi astfel incat bucataria ta sa arate minunat si sa te bucuri doar de avantajele pe care ti le ofera electrocasnicele.

Cum sa ascunzi centrala si alte aparate din bucatarie?

Daca ai centrala termica montata in bucatarie atunci acesta poate sa se dovedeasca a fi cel mai mare dusman al design-ului bucatariei tale. Cea mai simpla modalitate prin care poti sa ascunzi centrala termica de priviri este prin intermediul montarii unei perdele care sa acopere zona respectiva. Centralele termice au numeroase cabluri si tevi care se pot dovedi a fi complicat de mascat dar, poti sa construiesti un dulapior care sa acopere zona in care cablurile si tevile sunt vizibile. Pentru distante mai mari  https://instalmen.ro/prelungitor-cu-fisa-si-cupla-cp-50m.html

Cu cat folosesti mai multe aparate in bucatarie cu atat vei avea mai multe cabluri si prelungitoare la vedere. In timp ce unele te vor incurca doar vizual, altele vor aglomera suprafetele inutil si te vor impiedica atunci cand te deplasezi prin bucatarie. Este destul de periculos sa tii pe jos prelungitoare in bucatarie deoarece nu stii cum te vei misca si poti sa te accidentezi. Foloseste intotdeauna mobilierul pentru a ascunde cablurile, chiar si atunci cand le folosesti doar pentru o scurta perioada. Poti ascunde in spatele electrocasnicelor cablurile si sa lasi la vedere doar strictul necesar. Prelungitoarele nu trebuie sa traverseze camera ci sa folosesti marginile de jos ale peretilor pentru cabluri, chiar daca acest lucru presupune sa creezi un traseu mai lung.

Cum sa ascunzi cuptorul cu microunde?

Cuptorul cu microunde are deseori tendinta sa se murdareasca si nu este intotdeauna usor sa il cureti. Mai ales atunci cand vin musafiri care se anunta cu jumatate de ora inainte la tine ai nevoie sa iti faci bucataria cat mai estetica. Cuptorul cu microunde poate sa fie ascuns vederii intr-unul din dulapioarele din bucatarie. Pentru a avea acces usor la cuptorul cu microunde este recomandat sa folosesti un dulapior cu o usa care se deschide de jos in sus pentru a nu te incurca atunci cand doresti sa incalzesti ceva rapid.

Pentru a ascunde cablul cuptorului cu microunde fixeaza-l de partea de jos a dulapului urmarind marginea dinspre perete pana in dreptul prizei apoi coborand in jos. Spatiul pentru gatit va fi eliberat si vei putea sa te bucuri de o bucatarie amenajata eficient. Nu vei mai avea cabluri inestetice care atarna de peste tot si design-ul nu va fi afectat. Mai ales daca iti plac decorurile vintage, atunci cu atat mai mult trebuie sa ascunzi cablurile cat mai eficient.