O iluminare buna imbunatateste spatiul exterior, facandu-l mai functional. Odata cu cresterea constanta a pretului energiei, este mai bine sa instalati dispozitive de iluminat mai putin consumatoare de energie si sa adoptati tehnicile si instrumentele cele mai potrivite. Potrivita pentru utilizare in exterior, lampa LED este acum o solutie mai economica decat vechile moduri de iluminare cu halogen sau fluorescente. Asadar, exista o gamalarga de produse pentru iluminat exterior din care sa alegeti.

3 sfaturi pentru alegerea iluminatului exterior potrivit

  • Trebuie sa luminati o alee noaptea? Spoturi incastrate, borne luminoase, lumini solare etc. Combinati estetica si practicitatea. Nu are rost sa luminati strada sau partea din fata a casei, daca doriti pur si simplu sa luminati doar calea de acces.
  • Setarea temporizatorului si a detectorului de miscare inseamna economisirea de bani. Un detector de miscare si un temporizator reglati necorespunzator consuma multa energie sau chiar nu sunt necesare. In mod similar, fasciculul produs de iluminatul functional ar trebui directionat acolo unde apare nevoia.
  • Este de preferat sa optati pentru cadrele si structurile de iluminat din otel inoxidabil sau aluminiu, daca locuiti langa mare sau pur si simplu doriti o achizitie durabila.

Ce metoda de iluminare ar trebui sa utilizati pentru a ilumina spatiul exterior?

Proiectorul LED instalmen  este ideal pentru securizarea unei parcari, hangar sau depozit. Pentru a accentua un decor de plante, puteti utiliza un proiector reglabil. De asemenea, puteti opta pentru modele de proiectoare reincarcabile sau solare, pentru economii si mai mari. Echipat cu un sistem de ancorare la sol, proiectorul cu varfuri este usor integrat intr-un pat de arbusti sau flori. Cu lumina lor slaba, spoturile LED incastrate sunt, de asemenea, perfecte pentru evidentierea contururilor terasei. De asemenea, fac posibila crearea unei alei de lumina.

Lampa solara este echipata cel mai adesea cu o baterie care este incarcata de cateva celule fotovoltaice. La caderea noptii, un varistor (mai simplu spus, un fel de detector de lumina) aprinde lampa. Putere redusa, deoarece limitata de caracteristicile bateriei, lampa solara este mai presus de toate o lumina ornamentala sau de dispozitie. Poate actiona si ca un bol de lumina de-a lungul unei stradute, un pasaj sau la poalele unui arbust sau a unui pat de flori.

Usor de utilizat, banda LED lumineaza diferitele elemente ale spatiului exterior. Poate fi instalata pe treptele scarii exterioare, de-a lungul acoperisului pergolei sau in jurul iazului de gradina.. In cele din urma, corpurile de iluminat echipate cu un detector de miscare sunt o solutie interesanta pentru a profita de o securitate optima. Se aprind numai in prezenta unei persoane sau a unui animal, ceea ce economiseste energie.

Daca aveti nevoie de iluminat puternic si localizat (o curte, o intrare, o terasa etc.), trebuie sa va echipati cu un proiector. Cu toate acestea, exista o multitudine de ele, cu puteri, tehnologii si modele diferite. Astazi, cea mai eficienta tehnologie este proiectorul LED, care este atat puternic, cat si eficient din punct de vedere energetic. Pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun proiector de care aveti nevoie, iata o lista neexhaustiva a celor mai frecvente tipuri de proiectoare.

Lampa cu LED-uri difera de alte sisteme de iluminat prin consumul redus de energie. Foloseste doar 30% din energia electrica necesara pentru a aprinde o lampa conventionala. Ca urmare, poate fi lasat mai mult timp pentru a va bucura pe deplin de serile de vara.

Ideal pentru marcarea culoarelor, pasajelor, cailor de acces sau chiar pentru a delimita o parte a terenului, borna luminoasa este mai presus de toate un iluminat functional cu o estetica ingrijita. Adesea cu putere redusa, luminozitatea sa moale si difuza este utilizata pentru a evidentia si identifica un loc specific in calea si zona dvs. de gradina. Pe jos sau pe sol, idealul este sa multiplicati marcajele de-a lungul traseului pe care doriti sa il marcati.

Care sunt avantajele iluminarii LED exterioare

Corpul de iluminat LED pentru exterior are multe avantaje, ceea ce explica popularitatea crescanda a consumatorilor. Longevitatea sa este mult mai mare decat cea a unui bec conventional. Poate dura pana la 40.000 de ore si porneste instantaneu. Corpul de iluminat cu LED pentru exterior rezista la conditii meteorologice nefavorabile, precum si la temperaturi extreme. Majoritatea modelelor au o carcasa din aluminiu, ceea ce le confera o rezistenta sporita.

Adoptati obiceiuri bune pentru a maximiza economiile de energie. Pentru a reduce factura la electricitate, este indicat sa opriti lumina exterioara inainte de a merge la culcare. Ideal ar fi sa configurati o oprire automata, un detector de miscare sau un senzor de lumina. De asemenea, puteti utiliza un dimmer pentru a consuma mai putina energie. De asemenea, comunitatile tind sa reduca la minimum consumul de energie pentru luminile de Craciun sau alte evenimente publice. Iluminatul public este intr-adevar unul dintre punctele centrale ale strategiilor municipale de conservare a planetei.