Piatra sparta este necesara pentru foarte multe proiecte de amenajare. Este practica, este durabila si este accesibila iar vestea buna este ca are mai multe functii si poate fi folosita in mai multe proiecte. Piatra sparta face ca proiectele sa dureze mult si sa aiba succes. Piatra sparta poate fi definita drept agregat de construire, iar atunci cand vrei cel mai bun astfel de produs iti recomandam piatra sparta jud. Covasna.

Materia prima pentru piatra sparta este roca. Pietrele sunt sfaramate cu ajutorul unui concasor si sunt sortate intr-o statie de sortare. Pietrisul este diferit de piatra sparta pentru ca este produs prin eroziune naturala, din cauza intemperiilor si are forma rotunjita. Spre deosebire de nisip, piatra sparta este o resursa naturala prelucrata pentru a ajunge in forma pe care deja o cunosti. Este o resursa inepuizabila abundenta si comuna pe care o poti folosi in amenajari si peisagistica. Cele mai dese utilizari sunt constructiile.

Piatra sparta pe care o gasesti la Autocompres SRL este folosita si pentru suprafata rutiera si ca material de baza pentru drumuri, ca agregat pentru constructia de drumuri sau pentru ciment, pentru poduri, pentur cai ferate si pentru reparatii.

Procesul de obtinere a pietrei sparte

Concasoarele pot fi utilizate pentru a reduce dimensiunea sau pentru a schimba forma materialelor reziduale, astfel incat sa poata fi mai usor eliminate sau reciclate sau pentru a reduce dimensiunea unui amestec solid de materii prime (ca in minereul de roca ), astfel incat bucatile de diferite compozitii pot fi diferentiate. Zdrobirea este procesul de transfer al unei forte amplificate prin avantaj mecanic printr-un material format din molecule care se leaga mai puternic si rezista mai mult la deformare decat fac cele din materialul care este zdrobit.

Dispozitivele de zdrobire tin materialul intre doua suprafete solide  paralele sau tangente si aplica suficienta forta pentru a aduce suprafetele impreuna pentru a genera suficienta energie in materialul care este zdrobit, astfel incat moleculele sale sa se separe  sau sa schimbe alinierea in raport cu (deformarea), una cu cealalta. Cele mai vechi zdrobitoare erau pietre de mana, unde greutatea pietrei oferea un impuls puterii musculare, folosita impotriva unei nicovale speciala.

Cu acesre concasoare se obtine piatra sparta, care poate fi de mai multe dimensiuni diferite in functie de solicitarile clientului. In acest sens se folosesc mai multe tipuri de concaroase.

Concasoarele cu falci sunt utilizate in principal ca concasoare primare. Scopul lor principal este de a reduce materialul la o dimensiune suficient de mica incat sa poata fi transportat catre urmatoarele etape de strivire.

Dupa cum sugereaza si numele, concasoarele cu falci prind rocile si alte materiale intre doua elemente – unul fix si unul mobil, care seamana ca si functionare cu maxilarul uman. Mecanismul in miscare este montat pe un rulment care are o miscare alternativa, iar mecanismul fix ramane asezat. Cand materialul intra intre cele doua falci, ele comprima pietrele mai mari in bucati mai mici.

 

Exista doua tipuri de baza de concasoare cu falci: cu comutare simpla si cu comutare dubla. In concasorul cu maxilar unic, un arbore excentric se afla in partea superioara a concasorului. Rotatia arborelui determina, impreuna cu placa de comutare, o actiune de compresie.

Un concasor cu comutare dubla are doi arbori si doua placi de comutare. Primul arbore este un arbore pivotant pe partea superioara a concasorului, in timp ce celalalt este un arbore excentric care actioneaza ambele placi de comutare.

Miscarea de apasare, care provoaca compresie atat la admisia materialului, cat si la descarcare, confera elementului fix o capacitate mai buna de strivire, comparativ cu alte tipuri de utilaje implicate in concasarea pietrei.