rulmenti cu bile

Rulmentul cu bile este foarte popular in categoria rulmentilor, deoarece poate face fata atat sarcinilor de tractiune, cat si radiale. Fiecare rulment a primit un nume pe baza elementului sau de rulare si se aplica si rulmentului cu bile. Acesti rulmenti ofera performante inalte si ofera o durata de viata lunga pentru a transfera sarcinile de la bile catre pistele interioare. Rulmentii cu bile au o multitudine de modele diferite, fiecare cu propriile caracteristici unice si aplicatii diferite. Rulmentii SKF includ toate tipurile de rulmenti cu bile si nu numai.

Rulment cu bile adanci

Acesta este cel mai utilizat tip de rulment cu bile din lume. Se datoreaza versatilitatii si performantei generale. Rulmentii sunt caracterizati prin faptul ca au gropi pe calea de rulare foarte adanci, unde inelele exterioare si interioare au arcuri cu o raza putin mai mare decat bilele. Au, de asemenea, un inel care nu se poate separa. Sunt excelenti pentru capacitate mare de incarcare radiala si viteze mari si pot accepta sarcini axiale in ambele directii.

Rulment cu bile cu contact unghiular

La acest tip de rulment cu bile, linia directa care leaga inelul exterior si bilele inelului interior are un unghi dat in directia radiala (unghi de contact). Acest tip de unghi este in general proiectat cu trei tipuri diferite de unghiuri de contact. Acesti rulmenti pot suporta sarcini axiale, dar trebuie utilizati in perechi sau in combinatie deoarece unghiul de contact nu poate fi utilizat individual.

Rulment cu bile cu auto-aliniere

Rulmentii cu bile cu auto-aliniere includ un rand dublu de bile care sunt ghidate de un canal de rulare si o cusca cu inel interior cu doua randuri. Acestia au, de asemenea, caracteristicile speciale ale unui inel exterior sferic continuu, permitand bilei/inelului interior sa se roteasca in interiorul inelului exterior. Acest tip de rulment este recomandat atunci cand alinierea arborelui. Rulmentii cu role cu auto-aliniere sunt mai potriviti pentru absorbtia acestor forte radiale. Pentru mai multe detalii, acceseaza pagina cu rulmenti cu bile.

Rulment cu bile duplex cu contact unghiular

Acestia sunt cei care combina doi sau mai multi rulmenti unghiulari cu bile intr-un aranjament in tandem, spate in spate sau fata in fata. Rulmentii care sunt duplex fata in fata (DF) sau spate in spate (DB) pot suporta sarcini axiale in ambele directii. In comparatie cu rulmentii duplex fata in fata, rulmentii duplex spate in spate pot suporta mai multe sarcini de moment. Rulmentii in tandem duplex sunt mai portanti axial decat rulmentii unici intr-o singura directie.

Rulment cu bile de contact in patru puncte

Acesti rulmenti au un design distinctiv in care inelul interior este impartit in doua jumatati, rezultand patru puncte de contact. Contactul are loc intre bile si canalele de rulare sub solicitari radiale, de unde termenul de „contact in patru puncte”. Ca rezultat, acesti rulmenti cu role pot suporta sarcini axiale care se deplaseaza in ambele directii, precum si un amestec de sarcini radiale si axiale. In comparatie cu rulmentii cu contact unghiular, acesti rulmenti sunt construiti pentru a suporta capacitati de incarcare mai mari si medii mai solicitante. Ei functioneaza cel mai bine cu greutati mari care oscileaza des.