implanturi dentareimplanturi dentare

Astazi, datorita progreselor inregistrate de medicina dentara, nimeni nu ar trebui sa mai aiba un spatiu gol in gura, aparut ca urmare a pierderii unui dinte, sau sa apeleze la solutia incomoda reprezentata de o proteza mobila.

In ultimii ani, au aparut mai multe tipuri de implanturi dentare, disponibile si la Dental Premier, capabile sa rezolve problemele cu care se confrunta diferiti pacienti cu varsta cuprinsa intre 18 si 70, 80 de ani sau chiar mai mult.

O vizita la cabinetul stomatologic si o discutie preliminara cu medicul de specialitate, desfasurata in urma unei prime examinari, lamuresc lucrurile si fac posibila stabilirea unui plan de tratament. Iata care sunt solutiile la care se apeleaza cel mai frecvent, fiecare dintre ele asigurand o rata de succes extrem de ridicata!

Implanturi dentare plasate direct in os

Aceasta este solutia la care se apeleaza cel mai frecvent, deoarece se dovedeste deosebit de eficienta. Suruburile din titan, zirconiu, tantal sau alte materiale biocompatibile cu organismul uman sunt inserate in osul maxilarului sau al mandibulei si sustin cu succes o lucrare fixa definitiva. Alte variante sunt indicate doar in situatii deosebite, cand nu exista suficient material osos.

O particularitate este reprezentata de implanturile zigomatice, potrivite pentru persoanele care se confrunta cu o resorbtie osoasa severa. Aceste suruburi de lungi dimensiuni se insereaza in maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful lor este ancorat direct in osul pometelui, cunoscut si sub denumirea de os zigomatic.

Operatia este complexa si presupune colaborarea interdisciplinara a unei intregi echipe de specialisti, formata dintr-un medic anestezist, un chirurg oro-maxilo-facial, un chirurg dento-alveolar si un expert in protetica dentara.

Implanturi dentare subperiostale

Aceste suruburi sunt plasate direct sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Pot fi utilizate la pacientii care nu au suficient os natural sanatos si nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa pentru o reconstructie.

Initial, se realizeaza un model tridimensional al osului pacientului, care apoi este trimis la un centru specializat. Acolo, pe baza modelului se realizeaza un schelet din titan 100% biocompatibil, personalizat, care se va mula perfect pe osul pacientului.

Implanturi dentare in aceeasi zi sau dinti intr-o zi

Solutia este ideala pentru pacientii care, indiferent de motiv, au ramas fara nici un dinte sau care mai au un numar mic de dinti, si acestia avand indicatie de extractie.

Avantajele sunt numeroase, cel mai important constand in faptul ca lucrarea fixa se monteaza in cel mult 24 de ore dupa momentul in care a avut loc inserarea implanturilor. Apoi, dupa cateva luni de asteptare in care nu mai este nevoie de nicio vizita la cabinet, se monteaza lucrarea fixa definitiva, care va arata si se va comporta la fel ca dintii naturali, pe durata mai multor decenii.

Beneficiile sunt insemnate, incepand cu timpul redus de tratament si continuand cu faptul ca procedura necesita un numar mai mic de implanturi si nu este nevoie nici de sinus lifting, nici de aditie de os. De asemenea, sunt evitate zone anatomice critice, precum sinusul maxilar sau nervul alveolar inferior, la mandibula.

Asculta de sfaturile medicului dentist, alege tipul potrivit de implanturi dentare si iti vei imbunatati starea de sanatate si confortul pentru o perioada de mai multe decenii!

By andreea