Nu este un serviciu la care sa ne gandim ca ar trebui sa apelam, mai degraba ceva ce am dori sa evitam, chiar daca stim ca asta este oarecum inevitabil, insa agentiile de pompme funebre precum si cele de repatriere a persoanelor decedate sunt indispensabile in prezent atunci cand cineva se confrunta cu decesul unei persoane apropiate si are nevoie de ajutorul specializat in ceea ce priveste realizatea proceselor de inmormantare si chiar si de aducere in tara a unei persoane care si-a gasit tragicul sfarsit intr-o tara straina.

Am putea spune intr-o anumita masura ca o inmormantare poate fi realizata si fata a apela in intregime la serviciile unei agentii specializate. Aspecte precum realizarea documentelor necesare, a obiectelor funerare, tinutei persoanei decedate pot fi indeplinite si de familie si apropiati insa pentru altele precum transportul funerare este totusi nevoie de serviciile unei astfel de agentii. De asemenea, cele mai multe dintre magazinele specializate in obiecte funerare fac parte din agentii astfel incat am putea spune ca si in acest sens, se colaboreaza cu o anumita agentie. In schimb, in ceeaa ce priveste repatrierea, aici este extrem de greu ca o simpla persoana sa poata realiza chiar si documentele necesare repatrierii si transportului funerar international, fiind nevoie in primul rand de o masina echipata corespunzator precum si de un sofer cu experienta in acest sens.

Exista, la noi in tara, destul de multe agentii de repatriere a persoanelor decedate, unele dintre acestea avand doar o acoperire locala, intr-un oras sau regiune, altele avand acoperire mai mare, chiar nationala, cu puncte de lucru in diverse orase si judete dar si in una sau mai multe tari din afara, printre cele mai elocvente exemple fiind Italia, Germania, Spania, Franta si Anglia. Prin acestea, un contract poate fi preluat mai rapid iar daca exista disponibilitate pentru masini si soferi, transportul poate fi realizat mult mai rapid.

Intregul proces incepe cu furnizarea informatiilor neceare de catre client si mai apoi mobilizarea angajatilor necesari. Fie ca este vorba despre plecarea de la noi din tara catre tara in care se afla persoana decedata sau despre mobilizarea unei echipa de la un punc de lucru existent acolo, trebuie facute toate pregatirile necesare pentru asta. Pentru ca nu exista niciodata timp de pierdut, consilierii funerari precum si angajatii cheie sunt disponibili mereu astfel incat fiecarui client sa-i fie oferit un raspuns in cel mai scurt timp posibil. Prin sistemele moderne si o buna comunicare, un client poate sti oricand in ce stadiu se afla persoana decedata, daca a fost preluata sau nu de la spital sau morga, daca au fost realizate actele necesare, in ce locatie se afla masina funerara pe drum si asa mai departe. Si desigur, sa nu uitam si despre costurile totale, ce pot varia in functie de mai multe aspecte, precum distanta ce trebuie parcursa, documentele ce trebuie realizate, masina funarera aleasa si asa mai departe.

Transportul funerar international pentru repatriere poate fi si este realizat in cele mai multe cazuri pe cale terestra insa exista si unele cazuri in care aceasta un este o optiune buna si care poate fi realizata si astfel, se apeleaza la variantra repatrieriilor decedati pe cale aeriana. In acest sens, desi de apeleaza la serviciile unei agentii de transport aerian cei ce se ocupa de toate cele necesare sunt tot angajatii agentiei de repatriere decedati aleasa de catre client. Indiferent de caz, principalele documente si servicii de care este nevoie in cazul fiecarui proces de repatriere sunt urmatoarele:

  • Pasaport mortuar;
  • Certificat de deces;
  • Certificatul constatator al decesului;
  • Certificat de imbalsamare;
  • Autorizatia de transport funerar international;
  • Masina – autospeciala funerara;
  • Imbalsamare sau seringa de conservare (conform legii in tara respectiva);

Cel mai important aspect, pentru cei ce apeleaza la serviciile unei agentii de incredere, profesionale si cu experienta, este nivelul de consolare si suport moral si sentimental pe care il primesc, alaturi de ajutorul material si fizic. In acest sens, cei apropiati persoanei decedate pot trece mai usor peste un astfel de moment dificil si se pot concentra mai usor si pe alte aspecte importante in ceea ce priveste pregatirile pentru funeralii si inmormantare.

Este foarte important ca in momentele grele cand stim ca nu ne putem descurca singuri, sa apelam la cei ce stim ca ne pot oferi cu adevarat cea ce avem nevoie. Astfel, putem impatri mai bine atat efortul fizic cat si sentimental, ne putem concentra mai usor pe alte aspecte si putem avea o viziune mai clara a lucrurilor. Moartea fiind destinul inevitabil al fiecaruia dintre noi, este de inteles ca de la o anumita varsta sau in anumite conditii, sa ne pregatim pentru asta. Exista unele persoane care vad asta ca un ciclu natural al vietii si astfel, este mai usor pentru ei sa de indrepte spre acest final si sa-si ia ramas bun de la cei apropiati. In acest fel, si acestia vor putea sa-si ia adio mai usor de la o anumita persoana.

Disponibile oricand, la orice ora, nu numai pentru cazurile in care o persoana a decedat ci si pentru a oferi sfaturi si consiliere, agentiile de pompe funebre si repatriere decedati pot fi locul potrivit in care sa gasim raspunsuri la anumite intrebari precum si sfaturi despre cum este mai bine sa abordam anumite situatii, ca cele in care o persoana apropiata se stinge din viata si nu va mai fi printre noi.

By bl291g