Daca in urma cu aproximativ un secol, carucioarele pentru copii constituiau apanajul celor din patura de sus a societatii, in zilele noastre un parinte nu isi mai poate imagina viata fara acest mijloc de transport al copilului.
Astfel, acum magazinele ofera variate tipuri de carucioare, in functie de necesitatile si disponibilitatea financiara a oricarui parinte. Magazinele ce comercializeaza carucioare copii le gasiti atat pe internet cat si diverse galerii comericiale si toate ofera garanatie pentru aceste produse. Garantia variaza de obicei de la 12 la 24 luni.

Exista pe piata carucioare: sport, standard, usoare, tip umbrela, 2 in 1, 3 in 1 si de asemenea, carucioare pentru gemeni ori pentru tripleti.

Indiferent pentru ce carucior optati important este sa nu uitati de cativa pasi obligatorii pentru siguranta copilului atunci cand acesta este pus in carucior. Asadar, asigurati-va ca ati blocat franele inainte de a aseza copilul in carucior. Verificati intotdeauna caruciorul pentru a fi siguri ca acesta se afla in stare buna de functionare. Nu lasati copilul sa stea in picioare in carucior. Asigurati-va ca ati fixat bine centurile de siguranta cu, care este dotat orice carucior in zilele de astazi si care il impiedica pe cel mic sa cada din carucior in timpul mersului. Nu agatati diverse lucruri, cum ar fi genti sau plase prea grele de manerul caruciorului pentru ca acesta s-ar putea rasturna. Si, de asemenea, nu lasati niciodata caruciorul cu copilul in el nesupravegheat.