Ce becuri LED sa alegeti pentru camera de zi? Becurile LED sunt deosebit de economice dar pot fi, de asemenea si, becuri decorative. Acest lucru se datoreaza duratei lor de viata foarte lungi si consumului redus de energie. Acestea sunt usoare, durabile si se aprind instantaneu. Datorita formelor lor variate, acestea se adapteaza la toate stilurile de decor si sunt perfecte pentru iluminarea camerei de zi.

Beneficiile decorative si practice ale becurilor cu LED-uri pentru iluminatul camerei de zi

Becurile cu LED au evoluat enorm. Astazi, acestea sunt eficiente, economice si estetice. Noua generatie de becuri ofera o mare varietate de culori, puteri si unghiuri de iluminare. Pentru camera de zi, exista multe modele de becuri cu LED-uri care se adapteaza la toate stilurile de decor, moderne, clasice, vintage.

Becurile LED sunt economice. Acestea consuma in medie de 10 ori mai putin decat un bec cu incandescenta si de cinci ori mai putin decat un bec fluorescent compact. Acestea va permit sa economisiti consumul de energie electrica. De asemenea, sunt ecologice, deoarece 100% din componentele lor sunt reciclabile. Lumina este optima de indata ce comutatorul este pornit, iar aceste becuri cu LED produc mai putina stralucire si mai putina caldura. Aveti grija cum alegeti corpuri de iluminat astfel incat sa se si potriveasca cu becurile pe care le folositi.

Becurile perfecte pentru camera de zi

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un bec cu LED este tipul de soclu: cu surub, cu baioneta, cu stift. Dimensiunea soclului este esentiala (mic sau mare), la fel ca si forma becului. Poate fi standard, cu flacara, sferica, tubulara sau in forma de glob.

Becurile cu LED E27 au o baza cu surub mare. Acestea sunt recomandate pentru luminile de tavan sau de perete din camera de zi. Acesta poate fi rotund, in forma de clopot sau de glob si contine un filament pentru a reproduce efectul de epoca al becurilor vechi. Unghiul de iluminare variaza de la 120° la 360°, cu o nuanta de lumina variind de la alb rece la alb cald.

Pentru a schimba starea de spirit din camera de zi, unele becuri LED inovatoare va permit sa alegeti culoarea luminii sau sa imitati flacarile si variatia lor aleatorie. Becurile dimabile ofera posibilitatea de a regla intensitatea luminii cu ajutorul unui intrerupator.

Ce culoare de lumina ar trebui sa aleg pentru becurile LED din sufragerie?

Pentru camera de zi, ca si pentru alte incaperi, temperatura de culoare a luminii trebuie aleasa cu atentie. Cu cat numarul de grade Kelvin este mai mare, cu atat lumina este mai rece. Pentru a se apropia de lumina zilei, se alege o temperatura mai mare de 5.500 K; pentru albul cald, este suficienta o temperatura de 3.000 K, in timp ce albul neutru se situeaza intre 3.300 si 5.000 K. Albul rece poate fi folosit pentru o anumita zona a camerei, pentru a evidentia un tablou sau un obiect decorativ. Pentru o atmosfera naturala, este ideal un bec LED de 4.000-5.000 K.

 

In general, preferam o lumina calda pentru camera de zi, cu o temperatura de culoare intre 2.000 si 3.000 K. Recomandam, de asemenea, un unghi larg de deschidere, astfel incat lumina sa fie atat moale, cat si bine distribuita.