Se poate spune că parfumul pentru bărbați este punctul culminant al unei ținute de succes. Dar, există mici detalii și informații de care fiecare fan al parfumului ar trebui să țină cont. În cele ce urmează vei afla cum să porți parfumul corect și ce „distruge” chiar și cele mai bune parfumuri.

Cum trebuie aplicate parfumurile?

Parfumurile trebuie aplicate întotdeauna direct pe piele. Notele se desfășoară deosebit de bine atunci când sunt pulverizate în locuri unde pielea este deosebit de caldă, mai exact, pe gât, pe încheieturi și, în principiu, peste tot unde se poate simți un puls.

Cu toate acestea, dacă dorești ca parfumul să se răspândească pe tot corpul, pur și simplu pulverizează un puf de parfum în aer după duș și mergi prin el (gol). Sau dacă vrei mai mult, alege un parfum care îți oferă și o cremă de corp în aceeași gamă, pe care o poți aplica pe corp la finalul dușului.

Nu uita însă un lucru foarte important: parfumurile nu trebuie aplicate direct pe îmbrăcăminte: există un motiv clar pentru asta, și anume, mirosul acestuia se poate combina cu parfumul detergentului sau al balsamului de rufe și astfel se poate crea un amestec intolerabil.

Cum sunt făcute parfumurile?

De regulă, parfumurile sunt realizate de producători în conformitate cu un concept din trei părți, care vorbește despre notele de vârf, de mijloc și de bază. Iată ce înseamnă mai exact acest lucru:

  • Nota de vârf sau prima impresie: Mirosul ar trebui observat imediat când este pulverizat și, prin urmare, dă prima impresie a parfumului. Nota de vârf este adesea compusă din parfumuri vii. Aici se folosesc adesea note revigorante de citrice, mentă răcoritoare și fructe dulci.
  • Nota de mijloc sau caracterul parfumului:După cum sugerează și numele său, formează inima parfumului și este responsabilă pentru caracterul unui parfum. De obicei, nota de mijloc conține arome foarte intense, picant-fructate, cum ar fi fructe minunate, acorduri revigorante de citrice, note de piper și flori. Nota de mijloc, însă, predomină puțin mai târziu, când ai deja parfumul pe piele de o vreme.
  • Nota de bază sau impresia care rămâne: de îndată ce nota de mijloc s-a evaporat, apare nota de bază masivă. Se compune din esențe masive de lungă durată care, cu mirosuri de foarte înaltă calitate, ar putea fi chiar perceptibile pe piele până la o săptămână – cu condiția să eviți dușul (ceea ce nu este recomandat). În nota de bază, ingredientele precum lemn de santal, vetiver, mosc, paciuli și vanilie sunt foarte frecvente.

Tamponează pielea atunci când pulverizezi parfumul

Îți place să-ți pulverizezi parfumul preferat pe încheietura mâinii și apoi să o freci de cealaltă încheietură? De acum înainte nu ar trebui să faci acest lucru, deoarece această practică poate deteriora sau chiar distruge molecule importante de parfum. Dacă faci acest lucru, atunci parfumul nu mai miroase atât de frumos sau în modul în care a fost gândit de parfumier. Poți totuși să îți tamponezi ușor încheieturile mâinilor.

By dca