Exista multe accesorii si piese pentru piscina, iar celula electroliza Turbocell nu face exceptie. Desi acest nume nu este des intalnic in conversatiile zilnice, specialistii recomanda proprietarilor de piscine sa se documenteze si sa investeasca intr-o astfel de piesa. Celulele TurboCell au furnizat fiabil clor in bazine, piscine si spa-uri pentru aproape doua decenii. Celula de electroliza sarii numarul 1 din lume produce o apa matasoasa, care nu va inrosi ochii, si veti economisi cu 50% sau mai mult fata de costurile conventionale prin tratarea cu clor.

Celulele de diferite dimensiuni va permit sa dimensionati aparatul de electroliza a sarii in vederea obtinerii unei clorari eficiente din punct de vedere al costurilor.

Electroliza este procesul de descompunere a unei substante chimice in componentele sale prin aplicarea unui curent electric. In acest articol, explicam de ce.

Electroliza presupune aplicarea unui curent electric la o pereche de electrozi (conductoare) care sunt scufundate intr-o solutie lichida. Atunci cand curentul este aplicat electrozilor, apar mai multe lucruri: un electrod devine incarcat negativ, transformandu-se in ceea ce se numeste catod, un electrod devine incarcat pozitiv, transformandu-se in ceea ce se numeste anod, iar compusii gasiti in solutia lichida se separa in componentele respective. Cand solutia lichida trece intre electrozi, catodul atrage ionii pozitivi din solutie, in timp ce anodul atrage ionii negativi.

Acoperirea cu oxid de ruteniu de pe placile dreptunghiulare ale celulei de sare face posibila generarea de clor prin electroliza. Sarcina electrica a placilor acoperite creeaza ioni de clorura care se combina pentru a crea clor gazos. Cand acest gaz de clor este introdus in piscina, se creeaza acid hipocloros si ioni de hipoclorit (care sunt dezinfectanti).

Raportul dintre acidul hipocloros si ionii de hipoclorit depinde de nivelul pH-ului apei din piscina. Cantitati mai mari de acid hipocloros sunt produse la niveluri de pH mai scazute, in timp ce cantitati mai mari de ioni de hipoclorit sunt produse la niveluri de pH mai ridicate. Deoarece acidul hipocloros este un dezinfectant mult mai eficient decat ionii de hipoclorit, nivelurile mai scazute ale pH-ului sunt cheia pentru igienizarea eficienta a piscinei.

Acidul hipocloros si ionii de hipoclorit revin in cele din urma la clorura de sodiu si sunt supusi din nou procesului de electroliza. Astfel, generatoarele de clor de sare sunt capabile sa recicleze dezinfectantii piscinei, reducand costurile chimice ale proprietarilor de case pe termen lung.

Piscinele cu apa sarata devin din ce in ce mai populare. Acest articol va detalia modul in care functioneaza generatoarele de sare si ce echipament este necesar pentru a le rula. Indiferent daca construiti o piscina noua sau va ganditi sa va transformati piscina existenta intr-un sistem cu sare, exista cateva elemente cheie pe care trebuie sa le luati in considerare. Unii oameni cred ca piscinele cu sare nu contin clor. Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevar. O piscina cu sare igienizeaza apa cu clor la fel ca si alte piscine. Diferenta dintre ele consta in modul in care clorul este adaugat in piscina. Generatoarele de clor cu sare transforma clorura de sodiu (NaCl), cunoscuta si sub numele de sare de masa, in clor. Aceste generatoare de sare, numite si celule de sare, functioneaza prin electroliza. Apa sarata este incarcata electric, ceea ce imparte moleculele de sare si genereaza clor (Cl).

Piese ale unui generator de sare

Un generator de sare contine doua parti – celula si placa de control. Celula este partea care transforma sarea in clor. Apa trece prin celula si peste lamele care sunt acoperite cu ruteniu sau iridiu, care sunt metale naturale. Ele sunt incarcate de placa de control, care furnizeaza electricitatea. Placa de control va permite sa controlati nivelul de clor din piscina. De asemenea, va permite sa va conectati clorinatorul cu sare la un sistem de automatizare a piscinei si sa il controlati de la o distanta sau un dispozitiv mobil, cum ar fi iPad, iPhone sau Android.

Un mit comun este ca sistemele de sare necesita intretinere zero, dar acest lucru este fals. Substantele  chimice trebuie inca verificate si intretinute in mod regulat. De asemenea, va trebui sa adaugati sare in piscina, in functie de perioada anului si de utilizare. Celula  de sare trebuie, de asemenea, inspectata din cand in cand, aproximativ o data la 3-6 luni. Daca exista acumulare de calciu in exces pe lame, curatati-l cu Cell Cleaner.

Beneficiile unui generator de sare

  • Un generator de sare va va scuti de munca de a merge la magazin pentru a ridica recipiente grele de clor.
  • Cantitatea de clor generata poate fi modificata prin apasarea unui buton.
  • Bazinele de sare sunt mai placute – multi oameni spun ca apa este mult mai matasoasa. De asemenea, este mai usor pentru costume de baie, imbracaminte si par. Unii oameni spun ca exista un miros mai mic de clor cand ies din piscina si ca, de asemenea, nu are gust de sare.
  • Intretinere redusa – desi verificarea regulata a chimiei apei din piscina este inca necesara, avantajul unei celule de sare este ca disperseaza clorul intr-un ritm constant atunci cand pompa este pornita. Acest lucru va provoca mai putine fluctuatii ale nivelurilor chimice din piscina voastra, facand un echilibru sanatos mai usor de mentinut.

Mentinerea echilibrului adecvat al substantelor chimice din apa piscinei nu este intotdeauna usoara. Substantele chimice echilibrate necorespunzator pot gazdui cresterea bacteriilor sau pot provoca inflorirea algelor, ceea ce v-ar putea afecta sanatatea.

 

By bl291g