Din ce în ce mai multe persoane înțeleg că încărcătoarele wireless reprezintă cea mai bună soluție, din cam toate punctele de vedere. Și, dacă le folosim acasă sau la locul de muncă, de ce să nu avem parte de avantajele acestora și atunci când călătorim cu mașina?

Cum te ajută un încărcător wireless pentru telefon?

Dacă ești și tu un adevărat pasionat de tehnologie și ești de-a dreptul entuziasmat de orice descoperire nouă în domeniu, atunci cel mai probabil deja ești posesorul unui incarcator auto wireless sau intenționezi ca în curând să faci o astfel de achiziție. În schimb, dacă nu ești prea convins de utilitatea lor, sau poate consideri că reprezintă o investiție de care nu ai neapărat nevoie, atunci rândurile următoare sunt pentru tine, pentru a înțelege exact cum stau lucrurile.

Atunci când, din varii motive, petreci destul de mult timp în mașina de serviciu sau cea personală, este de la sine înțeles că ai nevoie de un încărcător auto. Și, cum spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul atât de generos, este normal să îți îndrepți atenția către unul care nu folosește fir, cum este cazul variantei clasice.

Gamă variată de modele

Producătorii acestor dispozitive au intuit perfect piața, și din fericire, nu poți să te plângi de faptul că oferta care îți este pusă la dispoziție este una modestă. Dimpotrivă, lucrurile stau exact pe dos, pentru că piața stă destul de bine la acest capitol. Și, pentru că în mod sigur ai și multe întrebări referitoare la încărcătorul auto wireless, vom încerca să îți răspundem, pe scurt, la cele mai importante dintre ele.

Cum funcționează?

Înainte de a intra pe internet și să cauți site-uri sau magazine fizice de unde poți cumpăra un încărcător auto wireless, trebuie să fii conștient de ceea ce vrei să achiziționezi, și să nu ai așteptări nerealiste de la acest dispozitiv. Pentru că da, wireless înseamnă că nu are nevoie de fir pentru a funcționa, dar trebuie să mai ții cont și de alte aspecte.

Cum se produce încărcarea

Pentru ca încărcarea telefonului să aibă loc, este nevoie de două componente. Este necesar un pad, respectiv încărcătorul propriu zis și o carcasă specială. În momentul în care smartphone-ul tău este fixat pe acest încărcător, începe să aibă loc încărcarea. Este nevoie ca aceste două dispozitive să fie conectate în mod direct, pentru ca totul să funcționeze așa cum trebuie.

Avantajele unui încărcător auto wireless

La fel ca toate accesoriile, gadget-urile sau dispozitivele mobile, și în cazul încărcătorului auto wireless există atât avantaje, cât și dezavantaje. Ți le prezentăm pe fiecare, pentru ca tu să îți faci o impresie corectă despre el și a înțelege mai multe.

Ușor de utilizat

Ținând cont de faptul că este un dispozitiv pe care îl vei folosi în interiorul mașinii, trebuie să fie unul cât mai ușor de utilizat. Nu doar din punctul de vedere al tehnicii, ci și al comodității. Atunci când ești pe fugă și trebuie să încarci rapid telefonul mobil, nu mai este nevoie să tragi pe dreapta și să încerci să ajungi cât mai repede la portul pentru încărcare. Cu ajutorul încărcătorului auto wireless tot ce trebuie să faci este să pui telefonul la locul lui special și gata, problema s-a rezolvat simplu și rapid.

Autonomie mai mare a telefonului

Din păcate, un smartphone nu stă chiar bine la capitolul autonomie, așa că poți să te trezești oricând că nu îți mai ajunge bateria pentru a duce la bun sfârșit anumite sarcini de lucru. Profită de faptul că trebuie să folosești mașina pentru a ajunge la următoarea destinație, unde ai o întâlnire de afaceri, de exemplu, și pune telefonul rapid în încărcătorul auto wireless. Acest interval de timp va face să mai amâni momentul până când bateria acestuia va fi epuizată.

Nu mai ai parte de cabluri

Într-un spațiu atât de limitat cum este autoturismul, chiar nu mai ai nevoie și de cabluri, care sunt incommode, se defectează destul de rapid, și nici la capitolul rezistență nu stai mai bine. Prin urmare, un încărcător fără fir este pur și simplu perfect, din toate punctele de vedere, și în plus, sunt eco-friendly.

Dezavantajele unui încărcător auto wireless

Din păcate, există și unele dezavantaje ale acestor accesorii. Unele destul de importante, în opinia unora, care se folosesc de ele pentru a susține că nu sunt niște dispozitive neapărat necesare. Ți le vom prezenta și noi, dar mai adăugăm în schimb că este vorba despre un domeniu în care se înregistrează progrese remarcabile. Ceea ce înseamnă că într-un viitor nu prea îndepărtat, toate aceste puncte slabe de acum vor fi corectate.

Eficiență și putere scăzute

Randamentul unui încărcător auto wireless este de maxim 70%, ceea ce nu este o problemă foarte mare atunci când vine vorba despre telefoanele mobile, deși unii ar putea fi nemulțumiți de aceste valori.

Perioadă mai lungă de încărcare

Spre deosebire de încărcătoarele clasice, cu fir, perioada de încărcare este mai lungă, ajungând chiar și la două ore, ceea ce este destul de mult. De asemenea, dacă smartphone-ul tău s-a descărcat complet, nu poți începe încărcarea de la 0, ci se recomandă să folosești mai întâi un încărcător clasic.

Nu funcționează la distanță

Un alt dezavantaj se referă la faptul că nu funcționează la distanță, iar în momentul în care folosești telefonul, încărcarea se întrerupe. Nu uita că este nevoie ca telefonul să fie poziționat corect în încărcător, deoarece în caz contrar riști ca încărcarea să nu aibă loc.

By bl291g