O dată cu avântul tot mai mare pe care domeniul e-commerce la câștigat în ultimii ani, în România și nu numai, sfera marketingului digital a ajuns să capete proporții semnificative atât din perspectiva agențiilor care ajung să ofere servicii mult mai bine puse la punct, personalizate oarecum pe nevoile clienților actuali din piață dar și din perspectiva creării unor noi nevoi strategice în departamentele de marketing ale clienților. Creșterile care fac referire directă la comerțul online au început să se vadă în rapoartele statistice încă din 2015-2016 când tendințele de consum s-au îndreptat tot mai mult către vânzările de produs prin câteva clickuri.

Că tot am pomenit mai sus despre noi servicii și oportunități digitale, briefuri tot mai multe ale clienților ajung să includă nevoia de optimizare SEO on-page și off-page sau solicitări de genul hai sa facem un advertorial SEO bun pentru o campanie sau pur și simplu pentru brand. Știu, reprezintă cerințe de care în anii 2010 foarte puțini țineau cont de astfel de lucruri – desigur extrem de benefice și atunci pentru motoarele de căutare și nu numai.

Anunțuri precum agenție SEO București angajează reprezintă pentru tot mai mulți tineri șansa de a porni în industria de digital marketing și desigur de a învăța în amănunt tehnici de optimizare și conținut, tot mai căutate de către clienți, în prezent.

Școala românească nu cred că a înțeles foarte bine avântul acestui fenomen și din păcate nu a introdus până la acest moment materii dedicate zonei pentru a oferi o perspectivă tinerilor aflați la început de drum. Doar internshipuri și diverse programe de licență sau master ajung în prezent să ofere informații educaționale în acest sens.

Domeniul digital ajunge sa se poziționeze astăzi în topul industriilor care creează noi locuri de muncă invocând nevoi și formare profesională pe care (din cauza noutății) ajungi să le dobândești doar în birourile de agenție.

Chiar dacă unii (din generația old-school) se lasă mai greu convinși de felul în care arată lucrurile, mulți dintre managerii de marketing sau vânzări par să fi înțeles că e-commerceul dar și prezența în online înseamnă mult mai mult decât ceea ce au crezut inițial și că în spatele oricărei strategii propuse sta la baza un om cu experiență.

By bl291g