Se spune ca omul sfinteste locul, iar calitatea produselor si serviciilor depinde de onestitatea resursei umane care isi desfasoara activitatea in acel loc.

Intr-un restaurant, disponibilitatea ospatarului conteaza la fel de mult ca priceperea bucatarului. Chelnerul care se apropie de masa zambind, care trateaza cu deferenta fiecare consumator in parte are de castigat. In restaurantele in care se dau cu aspiratoare pe mese inainte de a se aseza altcineva si dorintele clientilor sunt indeplinite, sala va fi mereu plina.

Intr-un atelier de croitorie de lux unde se fac rochii pe comanda conteaza mult si calitatea materialelor, dar mai mult arta oamenilor de a realiza haine si de a socializa.

Situatia este similara si in cazul unui azil batrani senior center, locul ideal in care isi pot petrece batranetea parintii, bunicii sau persoanele batrane si singure care nu au apartonatori ce doresc sa isi asume responsabilitatea supravegherii si intretinerii lor.

O persoana singura, de peste 68 de ani poate incepe de acum demersurile pentru a-si gasi un loc la un azil de sapte stele, la acel camin de batrani unde personalul sfinteste locul.

Lumea trebuie sa fie prevazatoare si sa actioneze din timp ca totul sa fie bine.

Exista mai multe surse din care se pot obtine informatii despre caminul de batrani ideal:

  1. De pe site-ul institutiei pentru ca acolo sunt afisate si pachetele de servicii, dar si tarifele. La serviciile de cazare si menaj se adauga cele de ingrijire medicala si servicii personalizate, acordate la cerere. Acolo este prezentat portofoliul in cifre ca persoanele care isi cauta un camin pentru batranete sa il aleaga pe cel mai bun. De pilda, nu este bine sa fie ales un azil care abia si-a inceput activitatea, fiindca nu se stie cat rezista si nu se stie ce experienta are personalul respectiv. Asertivo ofera servicii complete ingrijire batrani cu cazare si menaj de opt ani. Rezistenta pe piata timp de aproape un deceniu spune multe despre organizare si despre calitatea serviciilor. O alta informatie utile este cea referitoare la numarul de medici angajati sa consulte batranii, sa le monitorizeze starea de sanatate si sa aiba grija de ei. Sunt peste 20, asta inseamna ca unui medic ii revin mai putin de 8 pacienti. Nu se poate mai bine decat atat! Fiindca tuturor le sunt pe plac plimbarile in aer liber, caminul are o gradina de 3 000 m.p. plina cu pomi, iarba si flori. De primavara pana toamna tarziu rezidentii se plimba si stau pe banci la umbra sau la soare dupa pofta inimii.

Locuri sunt suficiente, judecand dupa cele 150 de paturi disponibile, dar nu trebuie tergiversata decizia fiindca ritmul de ocupare al acestora este destul de rapid.

  1. Din evaluarile apartinatorilor si ale rezidentilor. Personalul azilului ofera libertatea celor care doresc sa vina in acest loc pentru totdeauna sa viziteze institutia si sa stea de vorba cu cei care isi petrec aici batranetea. Libertatea totala demonstreaza ca aici totul este in regula. Se poate vedea pe viu cum apartinatorii au dreptul sa isi viziteze parintii sau bunici, sa le aduca daruri, sa stea de vorba cu ei. Este bine ca bunicilor sa li se spuna deschis ca nimeni nu atenteaza la libertatea lor, fiindca perceptia despre azil este complet eronata si acest lucru face mult rau.

Apartinatorii sunt recunoscatori personalului care are grija de parintii sau bunicii grav bolnavi, care nu se pot ridica din pat. Ii gasesc mereu veseli, bine hraniti, curat imbracati si inteleg ca au facut o alegere corecta.

  1. Din materialele aparute in presa audio-vizuala, in cea tiparita si in cea online.

De regula, cand se constata neregularitati la vreun azil de batrani, se declanseaza un scandal asa de mare,incat acesta isi inchide portile.

La Asertivo lucreaza insa oameni cu frica de Dumnezeu care au si ei parinti si bunici acasa si se gandesc cu duiosie la cei pe care ii ingrijesc. De la infiintare pana acum nu exista o referinta negativa pentru ca beneficiarii de servicii nu au avut si nu au nimic de reprosat.

Cineva ar spune ca un batran nu mai are puterea si energia sa lupte pentru drepturile sale, dar apartinatorii discuta cu bunicii si parintii lor si le citesc multumirea pe chip, de aceea binecuvanteaza ziua in care au ales acest azil de batrani pentru cei dragi.

Persoanele singure sa isi caute din timp un loc in care sa primeasca ingrijire la batranete, iar copiii care au parinti sau bunici grav bolnavi, sa ii aduca aici, fiindca exista o sansa mare sa se faca sanatosi!

Aici se fac sedinte de rcuperare, kinetoterapie si masaj, este multa veselie si se molipsesc si cei mai bolnavi dintre rezidenti.

Tarifele sunt afisate cu onestitate pe site si se poate programa o vizita telefonic sau prin intermediul formularului de contact de pe site.

Mai departe totul decurge firesc, rezidentul se va simti ca la el acasa, iar apartinatorul va veni sa il vada de cate ori va dori. Bunicul sau bunica respectiva va avea o familie mai mare care sa ii poarte de grija si toata lumea va fi multumita pe deplin.

Un camin de batrani reprezinta cea mai eficienta solutie pentru toata lumea: si pentru bunic, care ar avea impresia ca le strica vietile copiilor si nepotilor si pentru apartinatori care vor fi multumiti, stiind ca parintele sau bunicul lor nu sufera de foame sau de sete.

Nimic nu doare mai tare cum chinuieste certitudinea ca in timp ce o persoana are de toate din belsug, cei care i-au dat viata sufera in tacere departe!

By bl291g