Exista doua tipuri de produse din vata minerala: vata de sticla si izolatie din vata de piatra. Izolatia din vata de piatra este conceputa pentru a fi fabricata in aplicatii OEM si vine intr-o varietate de formate, densitati si dimensiuni, facand-o mai usor de taiat, indoit, despicat, infasurat si comprimat. Este realizat din roca vulcanica, de obicei bazalt si materiale reciclate.

In acest articol, discutam despre cateva motive pentru care ar trebui sa utilizati izolatia din vata de piatra pentru aplicatii OEM. Atat profesionsitii si amatorii care aleg materialul vata bazaltica de la e-izolatii.ro beneficiaza de calitate si preturi avantajoase!

-Rezistenta la foc;

-Rezistenta la apa;

-Absorbant de sunet.

Vata de piatra are o rezistenta la foc de neegalat, absorbtie a sunetului si proprietati de protectie termica, ceea ce o face alegerea ideala pentru o varietate de aplicatii, inclusiv incubatoare de laborator, ambalaje izolate, autobuze si vagoane, electrocasnice, usi antifoc/acustice, interioare birouri, HVAC si multe altele.

 • Rezistenta la foc

O caracteristica cheie a izolatiei cu vata de piatra este rezistenta la foc. Produsele din vata de piatra sunt incombustibile si nu vor dezvolta fum si nu vor favoriza raspandirea flacarii, chiar si atunci cand sunt expuse direct la foc. Unele produse din vata de piatra pot rezista chiar si la temperaturi de pana la aproximativ 1177 ° C (2150 ° F), care este chiar mai fierbinte decat vor ajunge vreodata majoritatea incendiilor.

 • Rezistenta la apa

Izolatia din vata de piatra nu absoarbe apa si nu retine umezeala. De fapt, respinge si dreneaza apa din produs si se va usca complet, mentinand in acelasi timp integritatea originala a produsului. De asemenea, nu putrezeste, nu corodeaza, nu se lasa, nu isi pierde forma si nici nu promoveaza cresterea ciupercilor si a bacteriilor.

 • Absorbant de sunet

Izolatia din vata de piatra este mai densa decat izolatiile traditionale, ceea ce o face ideala pentru amortizarea sunetului, pe o gama larga de frecvente. Acest lucru reduce eficient fluxul de aer si transmisiile de sunet. Avand un debit de aer mai mare, rezistivitatea inseamna o mai buna atenuare a sunetului. Vata de piatra are o rezistenta la foc, absorbanta fonica si proprietati de protectie termica de neegalat, ceea ce o face alegerea ideala de inclus in produsul tau.

Cand sunteti gata sa izolati, alegerea izolatiei potrivite poate face o mare diferenta in timpul si efortul de instalare, precum si in confortul casei sau al cladirii comerciale pentru multi ani de acum inainte. Izolatia Rockwool are o serie de avantaje distincte care o fac alegerea de preferat pentru multi profesionisti.

Rockwool produce si furnizeaza o gama completa de produse de izolatie inteligente si durabile „vata de piatra” pentru uz in constructii. Puteti gasi produse pentru izolarea mansardelor, izolarea acoperisului plat, izolarea peretilor exteriori si interiori, izolarea podelei si izolarea tavanelor, precum si o gama completa de aplicatii de izolatie comerciala si OEM.

Avantajele Rockwool:

 • Fabricat din piatra (roca de bazalt) si zgura de otel reciclata – Aceste materiale usor disponibile si durabile fac din Rockwool un material mai durabil, mai putin iritant si care genereaza mai putin praf decat materialul din fibra de sticla.
 • Valori R mai mari decat izolatia din fibra de sticla – Pentru aceeasi grosime, Rockwool ofera o valoare R mai mare, sau pentru o anumita valoare R tinta, puteti utiliza o alegere de vata Rockwool mai putin groasa, facand instalarea mai convenabila
 • Rezistent la umiditate – Lana de roca respinge de fapt apa si nu va absorbi umezeala la fel ca concurentii sai. Acest lucru va mentine spatiile de izolare uscate si previne degradarea materialului de constructie alaturat. Este, de asemenea, complet rezistent la putregai, mucegai si cresterea bacteriilor. Pe termen lung, Rockwool continua sa functioneze fara a compromite sanatatea si integritatea casei sau cladirii comerciale.
 • Rezistenta la foc – Rockwool va ofera liniste sufleteasca cu un design rezistent la foc, care face ca siguranta sa fie o prioritate ridicata in spatiul vostru de locuit.
 • Rezistent la rozatoare – Continutul de otel din Rockwool tine rozatoarele departe de spatiul tau izolat.
 • Usor de utilizat – Oricine a lucrat cu fibra de sticla stie durerea continua a acestui material care provoaca mancarime. Rockwool rezolva aceasta problema in avans.
 • Potrivire totala cu frecare – Faceti instalarea mai usoara si mai rapida. Pur si simplu taiati Rockwool putin mai mare decat spatiul, apoi fixati-l cu usurinta pentru o potrivire stransa si convenabila.
 • Usor de taiat precis cu o lama zimtata – O lama de cutit de paine este tot ce aveti nevoie (Rockwool le are la dispozitie) pentru a taia rapid si precis piesele potrivite, precum si pentru a decupa spatii pentru cutiile electrice si alte caracteristici ale peretelui.
 • Mai dens decat izolatia traditionala din fibra de sticla – Rockwool reduce eficient fluxul de aer si, in esenta, transmisiile de sunet.

Rezistenta mai mare a fluxului de aer inseamna o mai buna atenuare a sunetului pentru un mediu mai silentios. Este important sa aveti un mediu interior sigur, mai ales cu calitatea aerului pe care il respirati. Rezistati la pericolele pentru sanatate ale ciupercilor acumulate sau a mucegaiului in casa voastra cu o izolare buna. Pe termen lung, te-ar scuti si de costul reparatiilor.

Izolatia poate ajuta la minimizarea transmiterii sunetului prin peretii casei voastre. Este un absorbant al sunetelui atat de bun incat va puteti bucura intotdeauna de o noapte de somn binemeritata, fara sa va faceti griji pentru zgomotul extern. Mai putin este mai bine si cu atat mai mult cand vine vorba de facturi. O casa bine izolata economiseste nu numai energie, ci si bani. Este o investitie care va avantajeaza mult dupa instalare.

By bl291g