cabinet stomatologic digitalizat

In prezent, detinerea unui ajutor de management computerizat este esentiala pentru orice companie moderna in secolul XXI. A fi „computerizat” simplifica multe probleme si permite analize de management care altfel ar fi foarte costisitoare de efectuat. Clinica stomatologica nu se va lasa mai prejos decat alte companii.

In prezent exista o majoritate a medicilor stomatologi care inca nu isi computerizeaza consultatiile. Acest lucru are consecinte in ceea ce priveste cunoasterea propriei piete si in planificarea afacerii, plasandu-i intr-un dezavantaj fata de cei care profita de informatizare si digitalizare. Exista medici stomatologi care sunt computerizati, dar continua sa mentina structura fiselor clinice pe hartie, facand dubla sarcina. Ei noteaza informatiile pe hartie, dar si pe computer, si fac acest lucru deoarece nu au incredere in computer.

Motivele pentru care unii medici stomatologi nu fac saltul la computere sau nu renunta la inregistrarile lor pe hartie se datoreaza insecuritatii uriase si deficitului de programe si echipamente. De asemenea, nu au gasit inca un software cabinet stomatologic. Asadar apare o nesiguranta cauzata de necunoasterea utilizarii calculatoarelor si a sistemelor informatice in general si cauzata de teama de „virusi” informatici sau de fenomenul de „blocare” a computerelor sau de defectarea acestora din cauza unor circumstante, de cele mai multe ori inexplicabile pentru utilizatorul normal.

Dar, din pacate, intr-o lume in care aproape totul se poate face online, nu sunt alte variante de ales decat ca oamenii sa se actualizeze constant. Este o actualizare care este si mai solicitanta decat cea ceruta de profesie. Exista persoane care continua sa foloseasca aceleasi amalgame precum acum 30 de ani, acelasi gutaperca ca acum 25 de ani si acelasi compozit ca acum 20 de ani, dar nu incearca sa foloseasca un computer de acum 10 ani, ceea ce este inutil.

Lucrul neplacut cu digitalizarea este ca nu exista o lume a cursurilor scurte si a cursurilor la fel de variate si bogate ca in alte profesii. Nu este usor sa gasesti pe cineva care sa poata inveta ceva pe cineva, iar daca il invata, probabil la finalul cursului, trebuie sa se inscrie la cursul de anul viitor pentru a nu ramane in urma. Cea mai mare parte a invatarii poate veni de la prieteni sau de la vecini, ceea ce face dificila aprofundarea si stapanirea subiectului.

Piata este atat de „mare” incat se imbunatateste continuu si depaseste vechiul intr-un ritm foarte mare. Si chiar si asa exista intrebari despre ce avantaj exista in a fi computerizat intr-o clinica dentara. Cateva dintre avantaje sunt:

Cateva dintre avantaje sunt urmatoarele:

  • Agilitate in cautarea si localizarea dosarelor clinice;
  • Economisirea timpului zilnic de a scoate cartonasele si hartiile si de a le pune inapoi la sfarsitul zilei;
  • Sistem programari online pacienti;
  • O mai mare claritate a agendei;
  • Imaginea companiei este mai moderna;

Usurarea muncii administrative a asistentilor pentru ca acestia sa fie mai confortabil si mai fericiti, ceea ce are repercusiuni asupra productivitatii lor, deoarece pot pleca mai devreme si pot intra mai tarziu, deoarece nu trebuie sa faca mai multa munca in plus.