Karaoke este un cuvant japonez care se refera la un spectacol in care o persoana canta o melodie cunoscuta, deja inregistrata, urmarind cuvintele scrise. Este o forma populara de divertisment la restaurante si cluburi: cantaretii amatori isi aleg melodia preferata pentru a o canta si apoi o interpreteaza pentru o multime de oameni.

 

Cele mai multe spectacole de karaoke includ unele echipamente speciale, inclusiv un microfon, o carte de melodii din care puteti alege, inregistrari instrumentale ale acestor melodii populare si un ecran sau un proiector care afiseaza versurile melodiilor. Artistul de karaoke foloseste ecranul pentru a citi cuvintele melodiei in timp ce melodia inregistrata este redata. Uneori, versurile afisate includ si culori care se schimba sau un simbol animat care il ajuta pe interpret sa pastreze ritmul si sa cante versurile potrivite in acelasi timp cu muzica. Boxele active cu usb si Bluetooth sunt ideale si pentru serile de Karaoke, deoarece functiile multifunctionale permit procesarea mai multor sunete simultan!

 

Karaoke a aparut in Japonia in anii 1970. De atunci, a devenit popular in intreaga lume, iar industria karaoke-ului genereaza miliarde in fiecare an.

 

Acum, noua tehnologie a facut posibila gazduirea spectacolelor de karaoke aproape oriunde. Multe sisteme de jocuri video, aplicatii pentru smartphone si programe de calculator le permit utilizatorilor sa cante  melodiile lor preferate impreuna cu familia si prietenii acasa.

 

Multe modele actuale de difuzoare sunt unitati active. In proiectarea difuzoarelor active, amplificarea audio, procesarea semnalului si filtrarea sunt toate efectuate in interiorul casetei difuzoarelor. Intr-un sistem cu doua cai, exista doua amplificatoare audio: unul pentru unitatea de transmisie de frecventa medie/joasa (woofer) si unul pentru unitatea de transmisie de inalta frecventa (tweeter). Semnalul de intrare este impartit in doua benzi de frecventa distincte prin filtre electronice (incrucisari), ale caror iesiri alimenteaza cele doua amplificatoare. Acest sistem ofera multe avantaje fata de difuzorul pasiv traditional. In primul rand, componentele crossover in sine sunt mai mici, mai ieftine si mai precise decat omologii lor pasivi. Amplificatoarele functioneaza intr-un spectru de frecventa mai limitat, reducand distorsiunea de intermodulatie. Utilizarea procesarii semnalelor digitale (DSP) si a conectivitatii wireless este larg raspandita in aceste proiecte. Unitatile pot fi, de asemenea, unite pentru a asculta in mai multe camere. Gama sa extinsa si controlata de frecventa de iesire poate oferi un raspuns puternic de bas fara a deteriora unitatea de antrenare. In cele din urma, multi pot transmite muzica in flux direct de la serviciile de streaming disponibile astazi si au o gama larga de intrari digitale si analogice.

 

Intr-o incapere, undele sonore – in functie de frecventa – sunt absorbite de mobilierul moale, in timp ce undele reflectate se pot ciocni intre ele. Ca urmare, unele frecvente pot aparea amplificate, in timp ce altele pot parea atenuate, iar ascultatorul poate auzi o versiune foarte diferita a sunetului. Amplasarea difuzoarelor in camera, in special in ceea ce priveste limitele camerei, poate avea un efect semnificativ asupra acestui lucru. O tehnica pentru a depasi aceasta problema este utilizarea DSP in proiectare pentru a compensa interactiunea camerei cu sunetul, cunoscuta sub numele de compensare digitala a camerei (DRC). Procesul implica o analiza a caracteristicilor sonore si a designului camerei si implementarea unor filtre adecvate pentru a atenua aceste efecte. Multe unitati active pot functiona in acest fel si exista o serie de unitati DRC suplimentare disponibile pentru cele care nu o fac. Combinatia dintre DRC, plasarea inteligenta a difuzoarelor si un tratament de baza al sunetului pot face o diferenta enorma.

 

Difuzoarele active sunt cunoscute si sub denumirea de difuzoare amplificate. Difuzoarele active au majoritatea, daca nu toate, componentele electronice incorporate in carcasa, ceea ce le face usor de configurat si utilizat. Pur si simplu, conectati unitatea principala si o conectati la sursa muzicala si sunteti conectat la un sistem de sunet de inalta calitate.

 

Difuzoarele active au foarte multa tehnologie in culise si includ adesea tehnologie Wi-Fi sau Bluetooth incorporata, ceea ce le face foarte convenabile pentru redarea muzicii din multe surse diferite. Si din moment ce nu este nevoie de un receptor, aveti o configurare mai ordonata si mai simpla.

 

Difuzoarele active sunt construite pentru a functiona ca o unitate integrata, astfel incat utilizarea difuzoarelor active sa faca ca sunetul vostru sa provina de la componente care sunt proiectate sa functioneze impreuna. Asta inseamna ca veti obtine un sunet optimizat de inalta calitate inca de la inceput, ceea ce este un atu valoros.

 

Producatorii se asigura ca amplificatorul integrat gazduieste o gama larga de difuzoare, iar amplificatorul si driverele vor functiona perfect impreuna. Optiunile de difuzoare active disponibile astazi pe piata includ o tehnologie foarte impresionanta.

 

Cu difuzoarele active, utilizatorul are mai putin control asupra sunetului si a optiunilor suplimentare. Nu puteti adauga cu usurinta componente, asa ca daca doriti sa actualizati un anumit aspect al sunetului cu un amplificator, este posibil sa nu fie posibil.

 

Din acest motiv, este important sa alegeti difuzoare active care intruchipeaza sunetul pe care il cautati, fara a fi nevoie de componente sau tehnologie suplimentara.

 

In cazul difuzoarelor active, calea semnalului incepe cu sursa muzicala – adica computerul, platoul, CD player-ul etc., apoi calea merge la preamplificator, care controleaza sursa si nivelul volumului. Dupa preamplificator, calea trece prin reteaua de incrucisare a difuzoarelor active.

 

In reteaua de incrucisare a difuzoarelor active, semnalul functioneaza la putere la nivel de linie – in jur de 2 volti, ceea ce reprezinta un avantaj si ajuta la crearea unui sunet mai precis. Dupa reteaua de incrucisare, semnalul trece prin amplificatoare de putere dedicate pentru fiecare unitate de actionare.

 

Asadar, astfel de boxe pot fi cele mai bune pentru karaoke!

By bl291g