Atunci cand cumparati prosoape noi, trebuie sa stiti cum sa alegeti un prosop de baie bun, deoarece calitatea acestuia va influenta igiena si durabilitatea. Se pot gasi si oferte textile astfel incat sa fie achizitionate cele mai bune prosoape de baie, care sa ofere si durabilitate extinsa. Recomandarea noastra este sa achizitionezi de fiecare data doar prosoape si alte textile care sa te ajute sa le folosesti milt timp fara sa fie necesar sa le inlocuiesti tot timpul. De asemenea, recomandam alegerea unor produse care sa reziste mediului umed din baie si care sa nu se pateze usor.

Cum se alege un prosop de baie bun?

Avand prosoape de baie de buna calitate este esentiala. Acesta este un accesoriu care este folosit pentru a usca corpul dupa baie, deci daca prosopul este de calitate, va veti bucura de o mai buna igiena personala, ceea ce este foarte important. Cumpara aici prosoape de baie de buna calitate.

In plus, prosoapele de calitate medie – scazuta ajung sa se uzeze foarte repede si in cateva utilizari si spalari devin rigide si aspre, ceea ce este neplacut pentru piele.

Tinand cont de materialul si calitatea prosopului puteti alege prosoape care contribuie la estetica baii, favorizeaza igiena si sunt durabile, raman moi si cu capacitate de absorbtie in ciuda spalarilor.

Sfaturi pentru cumpararea prosoapelor de baie

Pentru a merge sa cumperi un prosop si sa alegi pe cel mai bun trebuie sa iei in considerare o serie de sfaturi.

Estetica

Desi estetica nu este un factor principal, este importanta. Este intotdeauna bine sa alegeti prosoape de culoare, textura si design care se combina estetic cu decorarea baii. Retine ca textilele sunt foarte relevante in decorarea unui mediu, iar prosoapele trebuie sa le ofere pe ale lor.

Capacitatea de absorbtie

Una dintre cele mai importante caracteristici ale prosopului este capacitatea sa de absorbtie Prosoapele de calitate scazuta sunt umezite si necesita timp sa se usuce, astfel incat acestea sa nu fie deloc practice. Acest lucru trebuie luat in considerare atunci cand alegi un prosop nou pentru baie.

Material

Pentru a sti daca un prosop este de buna calitate sau nu, trebuie sa analizati materialul acestuia. Prosoapele din bumbac sunt cele mai populare si una dintre cele mai bune. Acestea au o capacitate mare de absorbtie, astfel incat sa usuce bine corpul si sa nu lase nici o umiditate. Este recomandat sa verificati eticheta pentru a va asigura ca este 100% bumbac, daca este amestecat cu un alt material poate fi practic, dar calitatea este deja mai scazuta.

Prosoapele de bambus, pe de alta parte, se caracterizeaza prin faptul ca sunt anti-bacteriene. Acest lucru este foarte necesar pentru persoanele care sufera de alergii sau probleme ale pielii.

Microfibra este un alt material utilizat pe scara larga pentru a face prosoape. Ele se caracterizeaza prin faptul ca sunt usoare, avand o buna capacitate de absorbtie si uscare rapida. Sunt foarte recomandate celor care merg la sala, practica inotul.

In cele din urma, cele mai economice prosoape sunt poliesterul. Desi datorita pretului sau scazut ati putea crede ca este de slaba calitate, nu este asa. Ele nu pot fi la fel de bune ca bumbacul, dar sunt absorbante si anti-pate. Singurul dezavantaj este ca nu sunt durabile, se uzeaza usor.

Greutate

Greutatea prosopului defineste, de asemenea, calitatea si durabilitatea acestuia. Aceste informatii sunt de obicei indicate pe eticheta. Greutatea este masurata in grame pe metru patrat.

Prosoapele de cea mai buna calitate sunt cele de 600 – 750 gr. care sunt de rezistenta ridicata, dureaza mult timp si se usuca rapid dupa ce au fost folosite.