Un boiler este un sistem de incalzire centrala pentru incalzirea apei. Poate fi la temperatura scazuta sau condens, cu camera deschisa sau inchisa, cu tiraj natural sau fortat. Cazan cu biomasa, cum ar fi lemnul sau peletele sau combustibilul fosil, cum ar fi gazul sau motorina. Iata sfaturile noastre pentru alegerea cazanului! Vezi mai multe produse in magazinul online Pedavo.ro.

Cum functioneaza un boiler

Un cazan este un sistem de incalzire centrala care va permite sa incalziti apa. Cazanul produce caldura prin incalzirea apei la temperaturi cuprinse intre 40 si 90 °, care este apoi distribuita printr-o retea de apa calda sau radiatoare de incalzire prin pardoseala. Cu exceptia cazanului electric, cazanul arde, intr-o camera de ardere, un combustibil precum gazul, motorina sau lemnul si foloseste energia produsa in timpul arderii pentru a incalzi apa. Cazanele pot fi cazane numai pentru incalzire sau cazane care produc apa calda menajera (ACM) pentru a satisface nevoile de apa calda ale casei.

Ce este boilerul cu temperatura joasa

Cazanele cu temperatura scazuta incalzesc apa la 40 ° inainte de a o imprastia in reteaua de radiatoare de apa calda sau in incalzirea prin pardoseala. Cazanele cu temperatura joasa pot fi, de asemenea, termoseminee, caz in care au nevoie de un fum pentru evacuarea fumului si o aerare / ventilatie in camera in care sunt instalate pentru alimentarea necesara cu aer – combustibil necesar pentru ardere. Cazanele cu temperatura joasa se numesc cazane cu camera deschisa sau cazane atmosferice.

Ce este un cazan cu condensare

Cazanele cu condensare incalzesc apa la 90 ° inainte de a o imprastia in reteaua de radiatoare de apa calda sau in incalzirea prin pardoseala. Cazanul cu condensare condenseaza vaporii care contin vapori de apa fierbinte pentru a recupera energia (caldura). Condensatul, apa rezultata din condens, este apoi evacuat prin reteaua de ape uzate. Acest proces se numeste caldura latenta, energia este produsa prin transformarea materiei – schimbarea starii unei substante.

Ce este un boiler de ventilatie fortata

Cazanul se numeste etans, deoarece fumurile sunt evacuate dintr-o conducta specifica conectata la exterior si nu neaparat dintr-un canal traditional. Alimentarea cu aer pentru combustie este alimentata de un tub care vine si din exterior, spre deosebire de ceea ce se intampla in cazanele cu tiraj natural. Evacuarea fumului, cu ventilatie fortata, este preferabila in casele in care nu exista cos.

Ce este un cazan cu tiraj natural

Cazanul este numit deschis deoarece fumurile sunt evacuate printr-un fum. Tirajul este natural, ceea ce implica faptul ca incaperea in care este instalat cazanul trebuie sa fie ventilata pentru a asigura alimentarea cu aer.

Daca va ganditi sa va reamenajati locuinta si sa profitati astfel de reduceri fiscale, luati in considerare inlocuirea boilerului si, eventual, schimbarea sistemului de incalzire. De exemplu, ati putea elimina radiatoarele traditionale si puteti trece la un sistem de panouri radiante, oferind astfel familiei un sentiment mai bun de bunastare datorita difuziei caldurii prin radiatii. In acest caz, mai mult decat un cazan cu condensare puteti opta pentru o pompa de caldura, poate combinata cu panouri solare, pentru a genera apa calda necesara sistemului folosind doar surse de energie curate si regenerabile si astfel reduceti factura.