Tuturor ne plac lucrurile de calitate, dar nu întotdeauna știm să le recunoaștem, și din acest motiv ajungem să plătim prea multe pe niște bunuri mai slabe din acest punct de vedere. În special reprezentantele sexului frumos, care sunt de-a dreptul fascinate de genți și pantofi, vor aprecia rândurile de mai jos, prin care pot afla dacă poșeta pe care vor să o cumpere este sau nu una de calitate.

Geanta perfectă există

Chiar dacă se spune că nu există perfecțiune, noi contrazicem această idee și afirmăm că ea este posibilă, cel puțin în cazul genților. Ar trebui să fie îmbinarea dintre culoare, design, rezistență, culoare și… preț.

Pielea din exterior și căptușeala

O geantă din piele naturală, de bună calitate, se simte plăcut la atingere, iar nu rigid. De asemenea, căptușeala din interior este un material de bună calitate, care nu pare prea subțire și foarte puțin rezistent. Un produs de calitate nu se va destrăma niciodată după doar câteva utilizări, ci va arăta mereu ca atunci când l-ai cumpărat. Evident, trebuie să ai și tu grijă să nu îl supui la prea multe încercări dure, pentru că în caz contrar, riști unele incidente neplăcute pe care chiar nu le dorești.

Cusăturile

Dacă la exterior materialul folosit pare moale și plăcut la atingere, la fel și interiorul, dar totuși avem de a face cu o geantă de slabă calitate, ne putem da seama cel mai bine de acest lucru atunci când analizăm cusăturile. Nu trebuie să avem ațe ieșite, sau folosirea unor culori în nuanțe complet diferite de tonul culorii pielii utilizate la confecționarea genții. Ațele la vedere sau cusăturile strâmbe nu sunt doar o problemă estetică, ci și una care demonstrează că produsul respectiv nu este cel de calitatea pe care ne-o dorim cu toții.

Fermoarele

Ca și în cazul cusăturilor, și aici avem nevoie de perfecțiune. Astfel, trebuie să urmeze linia genții, să aibă parte de cusături fără întreruperi, iar culoarea trebuie să fie în aceeași nuanță cu geanta. Un fermoar de la Metalo este unul de bună calitate, pe care nu vei fi nevoită să îl schimbi niciodată de la geanta ta. Dar, pentru a continua, reține și faptul că o geantă de calitate are un fermoar cu terminație de metal, și nu unul prevăzut cu o bucată de piele.

Dar… ți-a trecut vreodată prin cap ca atunci când îți cumperi o geantă să verifici nu doar fermoarul mare, ci și pe cele mici, care compartimentează geanta, sau pe cel și mai mic, din interiorul acesteia? Cel mai probabil, la fel precum cele mai multe dintre femei, ai omis acest detaliu. Acum trebuie să știi că și aici trebuie să fii atentă, iar toate criteriile despre care ți-am amintit mai sus, cusăturile, capătul metalic și nu numai rămân valabile.

Mânerele

Sunt cele care pot transforma o geantă dintr-un accesoriu simplu, într-unul cu adevărat spectaculos. În plus, nu trebuie să le negăm utilitatea deoarece, până la urmă, ele duc toată greutatea genții. Degeaba geanta arată bine, dacă materialele folosite la confecționarea mânerele sunt de slabă calitate și în timp, aspectul lor lasă de dorit. Dacă avem de a face cu o geantă de piele, materialul care s-a folosit la confecționarea ei trebuie utilizat și la fabricarea mânerelor. În niciun caz nu se vor folosi resturile rămase de la alte genți, pentru că nu se vor potrivi deloc.

Mare atenție și la marginea mânerelor. Finisajele trebuie să fie bine executate, și nu doar vopsite. Da, este adevărat, vopseaua oferă un aspect estetic plăcut, dar în timp aspectul acesteia va lăsa de dorit, și este păcat să nu mai poți purta geanta care îți plăcea din cauza aspectului jalnic pe care îl au mânerele!

Atenție la micile detalii!

Nu degeaba se spune că micile detalii fac diferența! Și în acest caz afirmația se confirmă din plin. Există unele mici aspect de care ar trebui să ții cont, iar pentru a-ți fi mai ușor, avem și noi câteva informații pentru tine.

Trăgătorul de fermoar

Ceva mai sus ți-am amintit despre importanța acestuia, dar acum vom detalia puțin. Este o geantă, așa că o vei închide și deschide de nenumărate ori. Da, este adevărat, ai nevoie de un fermoar de bună calitate, care să nu se strice exact când ai mai multă nevoie, iar cusăturile cu care este prins să fie unele frumoase și rezistente. Dar nu uita că și trăgătorul de fermoar are rolul lui și ar fi de preferat unul metalic, în defavoarea unuia din oricare alt tip de material. Chiar dacă ți se pare mai elegant așa decât să folosești unul metalic, reține că trăgătorul din material textil sau chiar plastic se poate deforma sau chiar rupe în timp.

Piciorușele metalice

Din păcate, multe dintre genți nu sunt prevăzute și cu acele piciorușe metalice, menite să definească bine baza, dar și să ofere posibilitatea să îți așezi geanta lângă tine atunci când ieși la o cafea sau o întâlnire de afaceri. Ai putea afirma că nu este nicio problemă, că poți agăța geanta de marginea scaunului sau într-un cui, dar din păcate această practică nu face decât să îi scadă din rezistență, și chiar aspectul va avea de suferit!

Acum, că știi la ce să fii atentă atunci când îți cumperi o geantă, sperăm ca micile noastre indicații să îți fi fost de folos, iar modelul ales de tine să fie nu doar unul frumos, ci și unul durabil și rezistent!

By bl291g