mentenanta semanatoare agricole

Atunci cand utilizezi semanatoare agricole trebuie sa stii ca si acestea au o perioada de mentenanta. Ce inseamna asta? Ca periodic va trebui sa te ocupi de intretinerea lor, daca vrei sa functioneze bine pentru cat mai mult timp. Nu uita ca pentru mentenanta, producatorii ofera instructiuni pe care va trebui sa le iei in calcul.

Mentenanta semanatoarelor agricole

Intretinerea tehnica este un ansamblu de operatii obligatorii care trebuie sa fie facute zilnic, periodic, pe toata durata de exploatare a masinilor, cu scopul de a preveni uzura si defectiunile. Pentru ca semanatoarea sa functioneze in parametri optimi de exploatare, este important ca masina sa fie intretinuta corect, iar LECOIMPEX ofera si servicii de mentenanta.

Inainte de a incepe lucrul trebuie sa fie controlata si presiunea din pneuri si daca este nevoie, cauciucurile vor fi umflate, verificand de asemenea si ventilul sau capacul camerei de aer. Folosirea anvelopelor sub presiune de lucru normala sau cu valva defecta, duce la degradarea lor. Se va controla inclusiv imbinarea filetelor, atat in cazul celor clasice cat si la cele care au splinturi. De asemenea, trebuie sa fie stranse suruburile si piulitele si ne asiguram ca bridele de fixare a cadrului masinii sunt bine asamblate.

Menteanta in timpul utilizarii

Pentru multe dintre semanatoare este interzisa lasarea fertilizatorului cu ingrasaminte in cutie pentru ca substanele se vor solidifica si vor bloca elementele agitaotare si distribuitoarele. Intretinerea tehnica in perioada de dupa 60 de ore de functionare este extrem de improtanta. Urmeaza sa fie facute toate operatiile de intretinere zilnica si verificarea masinii precum si a reglajelor sale. De asemenea, se va verifica si modelul de intindere a curelelor de transmisie si curatarea distribuitoarelor pneumatice de seminte si de impuritati, curatarea prin spalare cu apa pentru cutii si tuburi de ingrasaminte, gresarea lagarelor axului de transmisie si lista poate continua.

Revizia semanatorilor

Revizia trebuie sa fie facuta manual dupa ce perioadele de lucru se termina pentru a te asigura ca masina functioneaza si pentru a inlocui piesele uzate sau pentru a reconditiona piesele uzate. Timpul de lucru este de fapt de 8 ore. De obicei, dupa ce a fost facuta revizia tehnica, vor fi executate si operatiile de stocare ale masinii pana la insamantarea urmatoare. Cu prilejul acesta, se vor face toate operatiile prevazute in timpul intretinerii tehnice.

Trebuie sa fie demontate lagarele de pe rotile tasatoare, precum si camerele de alimetnare aflate in sectiile de semanat, lagarele marcatoarelor, dar si camerele de distributile ale fertilizatorului. De asemenea se vor spala si bucsele preucm si materialele plastice si axele care vor fi inlocuite cu garnuturi uzate. Se vor unge lagarele cu unsoare cat mai consistena si se vor pune la loc. Lagarele rotilor trebuie sa fie unse pe toate partile astfel incat sa se obtina o buna functionare. De asemenea, balamaelel trebuie sa fie unse in asa fel incat sa nu scartaie si sa nu se strice autnci cand frecarea este intensa. Va trbeui sa tii cont si de toate etapele pentru intretinerea aparatelro astfel incat sa ramana mereu functionale si sa nu apara avarii.

In momentul in care trebuie sa te ocupi de astfel de operatiuni este foarte important sa apelezi la specialisti care sa te ajute de fiecare data cand nu stii ce sa faci. In plus, daca lucrezi cu experti in domeniu, primul si cel mai important avantaj este faptul ca vei putea cu usurinta sa obtii rezultate foarte bune fara sa depui efort.