Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinului pe care il produce din strugurii sai cultivati in zona viticola Dealu Mare. Nu doar experienta conteaza, ci si solul, clima sau altitudinea, iar astfel se dau viata unor vinuri rosii foarte apreciate obtinute din soiuri autohtone precum Feteasca Neagra si din soiuri internationale de la Cabernet Sauvignon pana la Merlot sau Pinot Noir.

Noir din gama Exuberant este un vin deosebit obtinut din struguri rosii de Cabernet Sauvignon si Merlot. Aceste doua soiuri s-au adaptat foarte bine la conditiile climatice din zona Dealu Mare. Contactul cu pielitele bobului de strugure are loc pe o perioada de 15 zile, urmand ca mai apoi sa aiba loc presarea, astfel incat sa se obtina aromele dorite. Dupa fermentatia alcoolica are loc cea malolactica, necesara pentru obtinerea unui gust catifelat.

Astfel, se da viata unui vin de o culoare rosu purpuriu inchis care se remarca prin aromele sale bine definite ce amintesc de fructe coapte de padure proaspat culese. Gustul este intens si duce instant cu gandul la gemul de mure, iar taninurile ferme confera vinului o structura si o corpolenta deosebita. Acest vin merita servit alaturi de preparate traditionale din carne de porc si vita, miel sau mezeluri, iar pentru ca toate calitatele sale sa fie evidentiate este ideal consumul sau la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Clasic este un vin demisec care merita incercat in aceasta vara. Viile Budureasca ofera cele mai bune conditii pentru strugurii de Feteasca Neagra care sunt culesi anual la un nivel foarte bun de maturitate, astfel incat sa asigure o explozie de arome fructate. Mustul se lasa la fermentat alaturi de drojdii atent selectionate in cisterne de inox la o temperatura intre 25 si 28 de grade, proces necesar pentru obtinerea gustului dorit si a culorii deosebite. De culoare rubiniu inchis si cu nasul fructuos de prune si mure coapte, acest vin se remarca prin gustul sau catifelat si rotund de fructe de padure, avand taninurile moi si un postgust lung. Feteasca Neagra din gama Budureasca Clasic este un vin foarte versatil care se poate consuma in nenumarate contexte, mai ales alaturi de preparate din carne de vita si porc. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea sa la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

Cabernet Sauvignon dulce din gama Origini este un alt vin de neratat pentru sezonul estival. Strugurii de Cabernet Sauvignon se culeg tarziu, spre final de octombrie, astfel incat sa acumuleze cantitati mari de zaharuri. Strugurii sunt vinificati in dulce si se lasa la maturat pentru o perioada de circa sase luni in baricuri de stejar, astfel incat sa obtina complexitatea dorita. Cucereste de la prima vedere datorita culorii sale rosu rubiniu inchis, iar odata turnat in pahar, vinul incanta cu arome de mure proaspete, completate cu senzatii ierboase si lemn de stejar afumat. Gustul de coacaze negre, zemoase, prune uscate si radacina de raculet reprezinta o adevarata placere, iar taninurile dulci si ferme evidentiaza un final armonios, plin de eleganta. Cabernet Sauvignon dulce din gama Origini este desertul perfect ca atare, dar poate fi servit si cu diferite prajituri din ciocolata sau fructe rosii, fiind potrivit si cu branzeturi. Pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea sa la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Cumpara online un vin rosu de inalta calitate direct din magazinul online al Cramei Budureasca, locul in care ai toate sansele sa iti gasesti noul preferat!

By cb2819