exercitii abdomen plat

Pentru a avea o talie subtire, perfect sculptata, trebuie sa faceti exercitii fizice regulate si sa localizati exercitiile. Multe persoane isi doresc un abdomen perfect sculptat, dar pentru a obtine acest lucru este nevoie de antrenamente regulate si de exercitii localizate. Va prezentam cum antrenamentele regulate si exercitiile localizate ajuta la obtinerea unui abdomen plat, chiar in propria casa. Ce ar trebui sa contina dieta dumneavoastra si care sunt cele mai raspandite mituri despre un abdomen de invidiat sunt prezentate in sectiunea urmatoare. De asemenea, puteti utiliza si arzatoare de grasimi sub forma de capsule si pliculete.

Echipament necesar pentru exercitii

Este nevoie de anumite echipamente pentru a efectua in siguranta exercitiile abdominale:

  • Colanti sau pantaloni scurti;
  • Un tricou;
  • Saltea;
  • Minge sau gantere – optional.

In timp ce antrenorii descurajeaza, in general, abdomenele clasice si recomanda antrenamentele de tip HIIT, precum si exercitiile cu gantere sau cu mingea medicinala pentru intarirea muschilor abdominali, acestia sugereaza, de asemenea, antrenamente scurte si intense de tip HIIT.

CRUNCHES (ABDOMENE SCURTE)

In forma sa originala, va asezati pe saltea, punandu-va mainile la ceafa, si va ridicati corpul de la sol cu 15 cm, folosindu-va muschii abdominali. Aceasta miscare se repeta timp de trei respiratii, o inspiratie si o expiratie. Se pot folosi mingi medicinale, greutati sau alte obiecte pentru a efectua abdomene sau ghemuiri.

SIT-UPS

In loc sa faceti abdomene scurte, acum trebuie sa va ridicati corpul pana aproape de genunchi, protejandu-va in acelasi timp spatele. Puteti incerca si varianta modificata, in care va intindeti picioarele in timp ce corpul se ridica de la sol; este vorba de un V-sit.

BICICLETA

Intinderea pe un covoras de yoga si leganarea picioarelor in aer este unul dintre cele mai eficiente antrenamente abdominale. Trebuie sa va intindeti pe un covoras, cu mainile in spatele capului si picioarele in aer la un unghi de 30-40 de grade, ca si cum ati pedala. In acelasi timp, ridicati fiecare umar pe partea opusa, in timp ce alternati ridicarea fiecarui picior.

PLANSA

O „plansa ” este un exercitiu cu fata in jos, sustinut de picioare, care este simplu de realizat, dar care necesita o pozitie stabila pentru o perioada indelungata. Pentru a efectua corect exercitiul, trebuie sa va asezati cu fata in jos pe podea, sprijinit de antebrate, coate si degetele de la picioare. Este relativ simplu de efectuat, dar pozitia trebuie mentinuta timp de 30 de secunde pana la un minut. Daca nu ati mai facut niciodata acest exercitiu, puteti incepe cu cinci secunde si cresteti treptat durata. Pe masura ce te obisnuiesti, poti incerca si plansa laterala pentru a lucra muschii abdominali oblici.

FLOTARI

Pentru a construi muschi abdominali puternici, trebuie sa va mentineti bratele la un unghi de 90 de grade fata de podea, cu corpul paralel cu covorul. Continuati sa va ridicati corpul in mod repetat. Puteti incepe cu doua seturi de 10 ridicari si apoi cresteti la patru-cinci seturi de 15-20 de ridicari.

Pentru a obtine un abdomen plat, trebuie sa munciti din greu. Pe termen scurt, nu veti obtine rezultate, dar daca adoptati o dieta sanatoasa, echilibrata, faceti exercitii fizice si apelati la anumite arzatoare de grasimi, va puteti bucura in sfarsit de  abdomenul plat pe care vi-l doriti.